Zadržení politika a jeho partnerky: podezření z majetkové trestné činnosti

Bývalý místostarosta Lovosic je souzen za pokus o vraždu. Policisté jej zadrželi spolu s padesátiletou ženou kvůli podezření z majetkové trestné činnosti. Žena byla propuštěna, muž je stále v zadržení. V případu pokusu o vraždu byl stíhán na svobodě.


Krajští kriminalisté zadrželi v úterý devětapadesátiletého muže a padesátiletou ženu, řekl mluvčí policie Kamil Marek. Žena byla téhož dne propuštěna ze zadržení. Muž je stále v zadržení. Obě osoby jsou podezřelé z majetkové trestné činnosti. Do současné doby ve věci nebyl nikdo obviněn. Vzhledem k probíhajícím úkonům zatím nemůžeme poskytnout bližší informace,” uvedl mluvčí.

Okresní státní zástupce Pavel Kaláb uvedl, že věc je v běhu, návrh na vzetí žalovaného do vazby zatím nebyl učiněn. V případu pokusu o vraždu byl bývalý místostarosta Lovosic stíhán na svobodě. Jeho nynější zadržení s kauzou podle vyjádření soudce Martina Parolka nijak nesouvisí.

U krajského soudu se obžalovaný zpovídá z toho, že podle obžaloby střelil jiného muže při potyčce do břicha a ohrozil jeho život. Žalovaný vinu nepřiznal, věc považuje za nešťastnou událost.

Na konci ledna 2022 byl bývalý místní politik se svou přítelkyní v pokoji v hotelu ve Straškově na Litoměřicku. Vstoupil tam její manžel a po slovním napadání se muži začali prát. Státní zástupce Vladimír Jan v obžalobě uvedl, že Závada přiložil svoji samonabíjecí pistoli s nataženým závěrem k břichu poškozeného a ze zbraně vystřelil. Zraněného se léčil šest týdnů, podle znalců trpí posttraumatickou stresovou poruchou a má trvalé následky po poranění břicha. Jeho zmocněnec požaduje odškodnění.

Podle Jana výstřel jen náhodou nezasáhl orgány, jejichž poranění by ohrozilo život poškozeného. Bývalého místostarostu předseda senátu dříve upozornil, že by jeho jednání mohlo být kvalifikováno jako pokus o vraždu s rozmyslem. Hlavní líčení bude pokračovat v březnu.

Žalovaný býval členem vedení ODS v Ústeckém kraji. Před lety byl odvolán z funkce místostarosty Lovosic. Celá událost přitahuje pozornost médií a veřejnosti. Případ bývalého místostarosty Lovosic otevřel diskuzi o problematice majetkové trestné činnosti a její míře v naší společnosti. Veřejnost nyní očekává, že soudu poskytne spravedlnost pro všechny zúčastněné strany.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy