Pokus o vraždu kvůli živnostenskému listu

Případ bratrů z Litvínova ukazuje tragické následky malicherných sporů. Starší bratr slíbil pomoct mladšímu získat živnost, ale nesplnil slib. To vyústilo ve vzájemné konflikt, plné nenávisti napsaných ve zprávách a nakonec pokusu o vraždu.


Podle sdělení Radek Batelky soudu, starší bratr slíbil pomoct mu získat živnost pro elektrické práce, ale nakonec se zaručení vyhnul. Tento čin rozpoutal válku mezi bratry, což vedlo k eskalaci napětí a nakonec k pokusu o vraždu.

Radkova vzteklá reakce na svého bratra nebyla proporcionalni. Doklady o této nevole byly poskytnuty důkazy uloženými v jeho telefonu, kde měl svého bratra uloženého pod urážlivým jménem. Bylo jasné, že Radek vedl osobní válku proti svému staršímu bratru. Jeho zdůvodnění bylo, že ho bratr ponižoval před přáteli a cítil se mu kterýmukoliv.

Radek neváhal ve svých hrozbách svému bratru. Napsal SMS zprávy plné nenávisti, které slíbily pomstu a smrt. Na místě konfliktu pod bytem svého staršího bratra ho vyzýval, aby šel dolů a čelil jeho hrozbám. Alkohol byl v těchto situacích součástí, což jen zesilovalo jeho agresivitu.

V osudný den se Radek dostal pod byt svého bratra se záměrem ho bodnout nožem. Starší bratr se pokusil sebe bránit teleskopickým obuškem, ale Radek ho bodl devětkrát. Vrazdil ho až do chvíle, než zjistil, že několik lidí stálo u vchodových dveří, pak odešel.

Radek později tvrdil, že se stal nehodou, a k veškeré své činnosti se obrátil. Tvrdil, že se ho bratr bál, ale že by nikdy nenasadil žádné skutečné hrozbě.

Soudkyně Vladimíra Kodatová prohlásila, že je jasné, že obviněný se snažil na svého bratra zaútočit. Soudkyně připomněla, že pokud se někoho člověk bojí, snaží se mu vyhnout, nikoli ho vyprovokovat k útoku.

Verdikt ještě není závazný a Radek si ponechal lhůtu k odvolání. Byl odsouzen za pokus o vraždu na 14 let prostřednictvím svědectví a důkazů předložených soudem.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy