Kraj převezme muzeum, město získá podíl v divadle

Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo vzájemný převod majetku se statutárním městem Ústí nad Labem, kde kraj převezme Muzeum města Ústí nad Labem a město získá 50% podíl ve Severočeském divadle.

0

Miroslav Pucholt (Před měsícem)

Turistická linka T11 z Děčína do Krupky dnes zdarma

Po 17 letech bude turistická linka T11 Podkrušnohorský motoráček nově jezdit z Děčína až do Krupky. Turisté mohou pohodlně využít lanovku na Komáří vížku. Nový jízdní řád platí od 21. září, celkem pojedou čtyři spoje tam i zpět.

0

Jiřina Suchorová (Před měsícem)

Osm let starý případ vyřešen, DNA potvrzena

Kriminalisté na Ústecku objasnili osm let starý případ, kdy byly nalezeny kosterní pozůstatky šestatřicetiletého cizince pohřešovaného od roku 2015. Muž zemřel po napadení, tělo bylo zakopáno poblíž obce Neznabohy. Díky genetické expertíze byla potvrzena jeho totožnost.

0

Rebeka Schmidt (Před měsícem)

Promítání filmu Hodina tance a lásky v Terezíně

Televizní film "Hodina tance a lásky" režiséra Viktora Polesného z roku 2003 sleduje příběh Kristinny (Ester Geislerová), dospívající dcery velitele koncentračního tábora, která přijíždí za rodiči z Berlína. Baletní hodiny s bývalou maďarskou primabalerínou odhalují zvrácenost nacistického režimu.

0

Adam Wágner (Před měsícem)

Roudnické gymnázium modernizovalo tělocvičnu

Studenti roudnického gymnázia se mohou těšit na modernizovanou tělocvičnu s novou sportovní podlahou, akustickým stropem, moderním nářaďovnou a kvalitním ozvučením. Na slavnostním otevření se podíleli významní hosté včetně radního pro majetek a investice Tomáše Riegera.

0

Rebeka Schmidt (Před měsícem)

Katarální horečka ovcí na severu Čech

Veterináři potvrzují případy katarální horečky ovcí na severu Čech. V Ústeckém kraji první případ na Chomutovsku, v Karlovarském kraji třetí ohnisko v Bublavě. Nemoc přenášejí infikovaní komáři.

0

Jiřina Suchorová (Před měsícem)

Strážníci v Ústí mají zrekonstruovanou služebnu

Služebna městské policie Na Nivách v Ústí nad Labem prošla komplexní rekonstrukcí a byla znovu otevřena 12. září 2024. Rekonstrukce zahrnovala technické a strukturální úpravy budovy a výstavbu nového operačního střediska. Celkové náklady činily 65,8 milionů Kč.

0

Michaela Prokopová (Před měsícem)

Zlěpší se podpora dostupného bydlení?

Odbornou konferenci o připravovaném zákonu o dostupném bydlení uspořádal Ústecký kraj ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí a Ministerstvem pro místní rozvoj. Cílem je zlepšit přístup k bydlení pro nízkopříjmové skupiny, mladé rodiny a seniory.

0

Rebeka Schmidt (Před měsícem)

Sportovní den plný her hostí Severní Terasa

Sportovní den plný tradičních soutěží se koná 21. 9. 2024 od 12:00 do 17:00 v Sektorovém centru na Severní Terase. Akce nabízí hry jako skákání přes gumu, cvrnkání kuliček, jízdu na retro bruslích či domino.

0

Lenka Hubingerová (Před měsícem)

Braňany řekly NE těžbě kamene

Obyvatelé Braňan odmítli v referendu záměr Severočeských dolů na těžbu kamene v oblasti Červeného vrchu. Hlasování se zúčastnilo 47,47 % voličů, z nichž většina byla proti těžbě. Občané mají obavy z hluku, prachu a otřesů. Výsledek referenda je závazný.

0

Jiří Padevěd (Před měsícem)

Školní statek v Roudnici opět šampionem v pěstování chmele

Ústecký kraj se v roce 2024 znovu stal jedním z nejlepších pěstitelů jemně aromatického chmele díky Školnímu statku v Roudnici nad Labem. S průměrným výnosem 1,5 t/ha a obsahem alfa hořkých látek kolem 4 % převyšuje celorepublikový průměr.

0

Michaela Prokopová (Před měsícem)

Severočeské pálenice v krizi - úroda ovoce klesla až o 90 %

Nízká úroda ovoce letos trápí české pěstitelské pálenice. Dalibor Novák z Karfíkova dvora v Košticích musel ovoce dovážet, Martin Bilec na Chomutovsku zaznamenal pád produkce o 90 %.

0

Michaela Prokopová (Před měsícem)

Dožínky v Oseku u Duchcova: Mše, štrůdl a sousedské posezení

20.9. – 21.9. 2024 pořádá Cisterciácké opatství Osek ve spolupráci s DDM Deštník. Program zahrnuje páteční přípravu, sobotní mši svatou, otevření klášterní zahrady, sousedský stůl, pečení štrůdlu, prodej místních produktů, dětské dílničky, floristický kurz, komentované prohlídky a divadelní představení.

0

Jiřina Suchorová (Před měsícem)

Ústecký půlmaraton a omezení dopravy

Blíží se ústecký půlmaraton, který se letos poběží netradičně 22. září 2024 kvůli volbám do krajského zastupitelstva. Součástí bude i nový 10km běh a para cyklistika. Uzavírky a omezení v Ústí nad Labem ovlivní dopravu a MHD. Podrobnosti na www.runczech.cz.

0

Jiří Padevěd (Před měsícem)

Obnovený Diplomat v Teplicích opět otevřen

Po tříleté rekonstrukci byla znovu otevřena budova konzervatoře Diplomat. Rekonstrukce, financovaná Ústeckým krajem, zahrnovala kompletní opravy a restaurace budovy za 142 milionů korun.

0

Adam Wágner (Před měsícem)