ZPRÁVY Ekonomika Ústí nad Labem, Ústecký kraj

Krupská ulice uzavřena - výkopy a světla za 4,5 mil.

Centrum města bude uzavřeno pro motorová vozidla na Krupské ulici a okolí od pondělí do pátku mezi 7:00 a 14:30 kvůli výkopovým pracím a instalaci nového veřejného osvětlení. Omezení potrvají do 29. listopadu 2024.

0

Před týdnem Jiřina Suchorová

Turistické linky v Ústeckém kraji: vlak, loď, cyklobus i zdarma k jezeru

Turistické linky v Ústeckém kraji nabízejí skvělé možnosti pro objevování regionu. Patří sem železniční spoj T3, lodní linky T91 a Marie, cyklobusy do Krušných hor a bezplatná autobusová doprava k jezeru Milada.

0

Před týdnem Rebeka Schmidt

Hlavní tah Litoměřicemi uzavřen kvůli vodovodu. Řidiči jsou zmatení

Litoměřicích způsobila rekonstrukce vodovodu a kanalizace uzavření hlavní cesty centrem města, což vedlo k výrazným dopravním komplikacím a kritice načasování. Uzavírky budou trvat déle a objízdné trasy nejsou jasně vyznačené.

0

Před 3 týdny Ester Vohradská

Podnikání v Česku zažívá v roce 2024 mimořádný růst

Meziroční nárůst nových společností činí 4 %. Na každých 10 zaniklých firem připadá 25 nových. Roste i počet živnostníků, za první tři měsíce roku jich přibylo 23 000. Firmám se daří, klesá počet bankrotů. Nejvíce nových firem vzniká v sektoru výroby a rozvodu elektřiny. Spotřebitelský optimismus roste.

0

Před měsícem Jiří Padevěd

Dluhová poradna v Ústí nad Labem

Pro všechny, kteří potřebuji pomoci s dluhovou situací, je nově otevřena dluhová poradna v Ústí nad Labem. Stačí se předem objednat či si s dotazem zavolat a dostanete okamžitou radu, jak se zbavit dluhů. Poradí Vám zde s insolvencí, osobním bankrotem nebo třeba konsolidací. Hlavními přednostmi jsou diskrétnost a rychlá reakce. Nebojte se zeptat a vkročte na cestu k životu bez dluhů.

11

Před měsícem Mediální skupina Region24

Uzavření hlavního tahu v Litoměřicích vyvolalo dopravní chaos

Uzavření hlavního tahu Litoměřicemi způsobilo nečekané komplikace, když samospráva 31. května oznámila objížďku přes druhý břeh Labe od 3. června.

0

Před měsícem Miroslav Pucholt

Rekonstrukce nádraží - modernizace, nové čekárny i fotovoltaika

Správa železnic oznámila pokračující rekonstrukci nádražní budovy z roku 1968. Práce zahrnují modernizaci interiéru, novou čekárnu pro matky s dětmi, zateplení, a fotovoltaiku. Vzniknou také nové toalety a parkoviště s nabíječkami. Náklady se odhadují na 240 milionů korun, dokončení je plánováno na červenec příštího roku.

0

Před měsícem Michaela Prokopová

Miliony na rekonstrukci Benešova mostu v Ústí: Ministerstvo schválilo dotaci

Ministerstvo pro místní rozvoj poskytlo dotaci 524 milionů Kč na rekonstrukci Benešova mostu v Ústí nad Labem. Dotace pokryje 85 % nákladů, zbytek uhradí Ústecký kraj. Projekt, jehož celkové náklady jsou 617 milionů Kč, přinese dočasná dopravní omezení. Veřejná prezentace opatření proběhne koncem června.

4

Před měsícem Ester Vohradská

Rekonstrukce mostu Dr. Beneše omezí dopravu až do listopadu

Od 29. května do 30. listopadu 2024 jsou z důvodu příprav na rekonstrukci mostu Dr. Edvarda Beneše plánována dopravní omezení. Týká se to uzavírek cyklostezky, vjezdů do garáží a změn značení v ulicích Zeyerova, Varšavská a Hviezdoslavova. Objízdné trasy budou zajištěny.

0

Před měsícem Jiří Padevěd

Louny vyhlašují participativní rozpočet - občasné rozhodnou o investicích

Město Louny vyhlásilo participativní rozpočet, v rámci kterého mohou občané do konce listopadu předkládat návrhy na projekty s rozpočtem do 300 000 korun. Celkově je k dispozici 1,5 milionu korun. V únoru 2025 budou veřejně prezentovány realizovatelné návrhy, následně proběhne hlasování.

0

Před měsícem Michaela Prokopová

Nová mobilní aplikace usnadní turistům cestování po Česku

Zakladatelé a autoři aplikace, společně s Asociací turistických informačních center ČR (A.T.I.C. ČR), zahajují spolupráci na projektu on-line informačního turistického centra (OITC) – mobilní aplikace, která usnadní turistům přístup k informacím o zajímavostech, událostech a službách v ČR.

0

Před 2 měsíci Rebeka Schmidt

Porcelánka v Klášterci nad Ohří zavírá po 230 letech

Porcelánka v Klášterci nad Ohří po 230 letech skončila kvůli finančním ztrátám, pandemii a energetické krizi. O práci přišlo 60 zaměstnanců. Firma Thun 1794 nyní plánuje soustředit výrobu v Nové Roli a Lesově. Místní samospráva pomáhá propuštěným pracovníkům s novým zaměstnáním.

0

Před 2 měsíci Lenka Hubingerová

Zvýšení daně z nemovitosti v Česku až pětinásobek!

V roce 2023 se v Česku zvýšila daň z nemovitosti o průměrně 80 %. Někde však nárůst dosahuje až pětinásobku. Finanční správa zaslala nové výměry začátkem dubna. Zvýšení daně se týká všech majitelů nemovitostí a může zahrnovat místní koeficienty.

0

Před 2 měsíci Adam Wágner

Pokuty z dálničních tunelů vynesly 44 milionů Kč

Roční výběr pokut z dálničních tunelů dosáhl 44 milionů korun. Kvalita fotografií aut závisí na osvětlení v tunelu. Úředníci za rok 2022 zpracovali 85 000 přestupků, v roce 2023 dalších 20 000. Ve městě řeší i špatné parkování a za první čtvrtletí roku 2024 a celý rok 2023 vybrali na pokutách milion korun.

0

Před 2 měsíci Ester Vohradská
Ústí nad Labem