Legendární Zubrnická železnice ožívá: Tichá pošta natáčí scény válečného příběhu

Zubrnická museální železnice se stala filmovým místem pro natáčení scény z připravovaného filmu "Tichá pošta" režiséra Jána Sebechlebského. Film je inspirován předlohou Jiřího Stránského a příběhem o odvaze, přátelství a hrdinství. Natáčení probíhá v Ústeckém a Libereckém kraji. Snímek vstoupí do kin 27. února 2025.


Před téměř padesáti lety se v Zubrnicích na Ústecku natáčel legendární snímek pro celou rodinu Páni kluci. A nyní opět ožila Zubrnická museální železnice. Natáčela se tu jedna ze scén připravovaného filmu režiséra Jána Sebechlebského Tichá pošta. Tisková zpráva ze dne 6. února 2024.

Film vzniká podle předlohy respektovaného spisovatele, scenáristy a dramatika Jiřího Stránského. Pod scénářem je spolu s režisérem Sebechlebským podepsaná i jeho dcera Klára Formanová. Příběh o odvaze, přátelství a hrdinství se bude natáčet v zimě v Ústeckém a Libereckém kraji - např. ve skanzenu Zubrnice, Terezíně, na řece Jizerce, v Horní Dušnici nebo v Kryštofově údolí.

Zubrnice jsou v posledních letech rájem pro filmaře. Kromě filmu Páni kluci zde vznikla také pohádka Dešťová víla. Zubrnice vytipoval jako vhodné místo pro natáčení architekt, nezávisle na něm ho však objevil i sám režisér. „Máme tu nádraží, které potřebujeme, školu, chalupy a stodolu. Takže nám z toho vyšlo, že to bude fajn místo pro natáčení,' uvedl režisér Ján Sebechlebský.

V hlavních rolích diváci uvidí Matěje Hádka, Judit Bárdos Pecháček, Karla Dobrého nebo skvělého slovenského herce Daniela Fischera. Snímek vstoupí do kin 27. února 2025, v roce významného výročí osmdesáti let od konce druhé světové války.

Snímek realizují společnosti 8Heads Productions s.r.o. a Arinafilm s.r.o. Štábu v regionu pak po celou dobu natáčení pomáhá Filmová kancelář Ústeckého kraje.

Herečka Eliška Dytrychová, která hraje roli AnkyMatěj Hádek již v Zubrnicích kdysi točilZubrnická museální železnice zajistila dodávku historického vlaku – autentické parní lokomotivy Natáčelo se i v Libereckém kraji. Jednou z hlavních postav snímku z období druhé světové války je Karel Dobrý. 

Zdroj: 8Heads Productions.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy