Rada Ústeckého kraje navštívila Žatec

Rada Ústeckého kraje navštívila Žatec a představila letošní aktivity kraje. Diskutovala s místními o dopravě, silnicích, zdravotnictví a možnosti připojení žatecké nemocnice do sítě. Dny s Ústeckým krajem pokračují v dalších městech.


Rada Ústeckého kraje navštívila Žatec v rámci svého cyklu výjezdů za starostkami a starosty v jednotlivých okresech. Starosta města Žatec, Radim Laibl, přivítal radní, kteří představili letošní aktivity kraje a činnost Inovačního, Energetického a Datového centra Ústeckého kraje.

„Jedním z hlavních cílů naší návštěvy bylo představit starostkám a starostům vše, co jsme si pro okres Louny na letošní rok připravili, včetně dotačních možností Ústeckého kraje. Kromě toho jsme si ale přijeli vyslechnout jejich starosti a podněty a snažíme se jim co nejvíce pomoct,“ uvedl hejtman Jan Schiller.

Hejtmana doprovodili členové Rady Ústeckého kraje: Jiří Kulhánek, Lubomíra Mejstříková, Jiří Řehák, Iva Dvořáková, Jindra Zalabáková, Jan Růžička, Tomáš Rieger a Radim Laibl. Dále se setkání zúčastnili vedoucí odborů krajského úřadu, kteří představovali další podrobnosti.

Mezi hlavní diskutovaná témata patřila doprava, zejména opravy silnic a zdravotnictví. Okres Louny je jediným, který nemá nemocnici zařazenou do sítě Krajské zdravotní a.s. Proto se zvláště jednalo o možnosti připojení žatecké nemocnice do sítě, využívání pohotovostí a spoluúčasti na jejich hrazení. Zároveň se diskutovalo o možných změnách krizového zákona a kompetencí mezi Hasičským záchranným sborem, kraji a obcemi.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy