Zahájení provozu cyklobusu z Labské stezky

Zahájení provozu nového cyklobusu propojí Labskou stezku se Severní Terasy o víkendech a státních svátcích do konce září. Bezplatný spoj nabídne zastávky u ZPA, divadla, na Spálence, v Bukově a na Orlické ulici. Premiéra se uskuteční 27.4.2024.


Velkým krokem pro turistický ruch v našem kraji se stává zahájení provozu nového cyklobusu, který bude spojovat Labskou stezku se Severní Terasy. Tento bezplatný cyklobusový spoj bude mít zastávky nejen ve ZPA, ale i v dalších atraktivních místech – u divadla, na Spálence, v Bukově a na Orlické ulici. Svou premiérovou jízdu tohoto speciálně vybaveného autobusu, v němž budou moci turisté v pohodlí přepravit své jízdní kola a další zavazadla, mějme se těšit na víkend 27.4.2024. Provoz cyklobusu bude zajištěn vždy o víkendech a státních svátcích až do konce září.

Zastávkou v oblasti ZPA bude cyklobus pokračovat přes strategické body města. Jednou z dalších zastávek je divadlo, kde budou návštěvníci moci navštívit nejen kultury bohaté představení, ale i přilehlé restaurace, kavárny a bary. Pokračovat budou moci turisté i ve procházce po historickém centru či nákupních pasážích.

Jsou zde také dvě zastávky pro milovníky přírody a klidu: Na Spálence a Bukov. Na Spálence své kolo můžete zanechat a projet se krásným parkem nebo navštívit zdejší moderní sportoviště. Pokud pokračujete dále na Bukovskou zastávku, tak to znamená, že se vydáváte na krásné cyklovýlety do přírody. Turistům se tak nabízí možnost poznat krásy jak Labské stezky, tak i okolních lesů, luk a nahoru až k Severní Terasě, která slibuje panoramatický pohled na město i krajinu.

Na závěr své cesty s cyklobusem dorazí návštěvníci k Severní Terasě, která je jedním z nejpopulárnějších výletních cílů v okolí. Pokud se zde chystáte strávit více času, nezapomeňte navštívit místa jako jsou romantické zámecké terasy, přírodní parky a vyhlídky či místní půvabné kavárníčky a restaurace.

Zahájení provozu cyklobusu z Labské stezky na Severní Terasu představuje významný krok v podpoře cykloturistiky, místní kultury, gastronomie a rozvoje ekoturismu. Navíc, pokud jste si dosud cyklovýlety z Labské stezky na Severní Terasu netroufli, je to právě díky cyklobusu skvělý čas to změnit – jeho provoz je zdarma a jistů zpestření každého víkendu či státního svátku!



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy