Seminář pro postižené: Jak se zachovat v krizových situacích

V Ústeckém kraji proběhl 22.3.2024 vzdělávací seminář pro osoby se zdravotním postižením, zaměřený na podporu samostatnosti a bezpečnosti v krizových situacích. Účastníci získali instrukce o zacházení v krizích a první pomoci.


Dne 22. března 2024 proběhl ve Ústeckém kraji unikátní vzdělávací seminář, zaměřený na osoby se zdravotním postižením. Toto školení, které uspořádalo krajské vedení ve spolupráci s Národní radou pro osoby se zdravotním postižením, Zdravotnickou záchrannou službou Ústeckého kraje (ZZS ÚK), Hasičským záchranným sborem Ústeckého kraje (HZS ÚK) a Městskou policií Ústí nad Labem, bylo zaměřené na podporu samostátnosti a bezpečnosti osob se zdravotním postižením v krizových situacích.

Seminář, který se konal v rámci Plánu vyrovnání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením 2021-2025, navštívili i lidé s různými typy zrakového a sluchového postižení. Aby mohli všichni účastníci plně využívat poskytnutých informací, zajistila organizace tlumočníka do znakového jazyka, pana Milana Holuba.

Účastníci semináře získali cenné rady a instrukce, jak správně požádat o pomoc v případě nouze, jak se chovat v krizových situacích a jak mohou při očekávané první pomoci zachránit lidský život. Naučili se také, jak se bezpečně chovat v domácnosti, a měli možnost „osahat“ hasiče v plné zásahové výstroji a poslechnout si, jak zní hlas v dýchací masce. Rovněž se seznámili s postupem evakuace v případě požáru.

Odborníci, kteří přednášeli na semináři, byli např. Prokop Voleník, tiskový mluvčí ZZS ÚK, Iva Karafiátová, krajská koordinátorka prevence za KŘ HZS ÚK, a Kateřina Burianová z oddělení prevence kriminality Městské policie Ústí nad Labem.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy