Diamant Expo zvýšil nájemné, peníze investuje do areálu

Město Louny získá větší částku za pronájem výstaviště, než dříve, díky nové smlouvě se společností Diamant Expo. Zvýšený příjem umožní městu investovat do údržby areálu. Město také získá více kontrolu nad parkem a možnost pronajmout jej dalším subjektům.


Starosta Milan Rychtařík (ANO) potvrdil, že společnost Diamant Expo uhradí za nájem téměř čtyřnásobek původní částky ve srovnání se starou smlouvou. Více prostředků tedy město získá na potřebnou péči o výstaviště, což slibovalo občanům.

„Tyto prostředky investujeme opět do zlepšení výstaviště, jak jsme slíbili občanům,' řekl starosta Milan Rychtařík.

Společnost Diamant Expo, která měla dosud areál v nájmu po celý rok, ho nyní bude využívat pouze na několik víkendů v roce. V těchto termínech zde chystá řadu prodejních výstav, včetně tradičních akcí jako je Dům a zahrada nebo Člověk v přírodě. „V pořádání veletrhů budeme pokračovat jako dosud,” uvedla Štěpánka Portz z Diamant Expo.

Město se domnívá, že nový pronájemní model mu zaručí větší kontrolu nad tím, jaké aktivity se na výstavišti odehrávají. Nabízí také možnost pronajmout areál dalším subjektům. „Městu se otevírá možnost pronajmout park jednorázově nebo bezúplatně zapůjčit komukoli,' vysvětlil Rychtařík.

V minulosti, pokud město chtělo na výstavišti pořádat akce, muselo se o svolení obrátit na soukromou společnost, která park pronajímala. „To nedávalo smysl,' komentoval místostarosta Pavel Csonka (SOCDEM).

V souvislosti s údržbou areálu město převezme odpovědnost za pravidelné sečení trávníků, čištění listí, sněhu a nepořádku. Zaměstnanci Technické správy města Loun se o tyto práce postarají. Ještě není jasné, kolik za to město zaplatí.

V minulosti za údržbu areálu, včetně odměn správců, platila firma Diamant Expo, a to v sumě přesahující milion korun ročně.

Společnost Diamant Expo využívala lounské výstaviště od 90. let minulého století. Smlouvu na dobu neurčitou však radnice loni byla nucena vypovědět, jelikož byla považována za nevýhodnou. Hlavními důvody byly nízký pronájem a odlišné představy o fungování výstaviště.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy