Cesta za zdravým rozvojem Ústeckého kraje

Inovační centrum Ústeckého kraje hostilo konferenci pro zástupce měst a obcí o proměně regionu na "zdravý kraj". Hejtman Jan Schiller a další významní účastníci diskutovali o dotačních programech v zdravotnictví a aktivním životním stylu.


Akce se konala 13. března 2024 a zúčastnili se ji řada významných osobností. Hejtman Jan Schiller, radní pro zdravotnictví Radim Laibl, předseda výboru pro zdravotnictví Milan Rychtařík, vedoucí odboru zdravotnictví Petr Severa a další představili přítomným nové i stávající dotační programy v oblasti zdravotnictví.

Druhý blok přednášek nazvaný Inspiraton se zaměřil na aktivní a bezpečný pohyb dětí ve městech. Proděkan fakulty zdravotnických studií UJEP Karel Hrach ve své přednášce Pohybová aktivita našich dětí zdůraznil význam zdraví lidí v kraji.

Hejtman Jan Schiller na úvod konference uvedl: „Rádi jsme podpořili tento koncept. Chceme se věnovat tomu, aby měli lidé ve městech a obcích našeho regionu zdravé prostředí. Kdo jiný by měl přispět ke zdravému životnímu stylu víc, než my jakožto kraj. Rádi bychom k tomu vytvořili ty správné podmínky.“

Konference také uváděl Petr Švec, ředitel Národní sítě Zdravých měst ČR. Mezi přítomnými byli četní starostové měst a obcí, jako například starosta Štětí Miroslav Andrt.

Akce se konala na půdě Inovačního centra Ústeckého kraje a setkala se s kladným ohlasem. Je to povzbudivý krok směrem k další spolupráci mezi jednotlivými městy a obcemi, které společně mohou přispět k rozvoji a zdraví obyvatel regionu Ústeckého kraje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy