Vysoké pokuty za ignorování blokového čištění

Nedodržování blokového čištění v jarní a podzimní sezoně může řidiče prodražit. Městské úřady ve Zlíně a Brně zvyšují poplatky za nadzvednutí auta, které je zaparkováno v oblasti připravené na čištění. Pokuty za toto přestoupení jsou nyní nejvyšší v zemi.


Ignorace blokového čištění na jarní i podzimní sezonu může řidiče výrazně prodražit, obzvláště pokud vaše auto parkuje ve Zlíně nebo v Brně. Co se stává je, že městské úřady zvyšují poplatky za nadzvednutí auta, které je zaparkováno v oblasti připravené na čištění. Ve Zlíně a Brně jsou tyto pokuty nyní nejvyšší v zemi.

Blokové čištění je nezbytné pro udržení našich městských ulic čistých a bezpečných. Přesto někteří řidiči zanedbají týdenní upozornění, která jsou vyvěšení ve formě dočasných dopravních značek. Toto často vede k odtahu jejich vozů, protože úklidové týmy nemohou efektivně pracovat, pokud vozidla blokují cestu.

Minulý rok byl za nadzvednutí auta v Brně poplatek 1800 Kč, ale tato částka pokrývala pouze část výdajů na odtah. Nově je v Brně poplatek stanoven na 3500 Kč. Městské vedení argumentuje, že původní poplatek nepokrýval náklady na odtah.

Poplatek za nadzvednutí auta je nejnižší v Praze a Ostravě, kde řidiči platí pokutu jen 1900 Kč, respektive 1500 Kč. Naopak, nejvyšší poplatek platí řidiči ve Zlíně a Brně.

Soudy už dříve rozhodly, že řidiči, kteří nedodrží zákaz parkování, musejí najít své auto tam, kde ho zaparkovali, ale to nezastavuje dočasný odtah k úklidu daného místa. V takovém případě jsou řidiči povinni zaplatit za to pokutu.

Je důležité poznamenat, že tyto pokuty jsou navíc k pokutám za špatné parkování, které vyměřuje městská či republiková policie. Nezodpovědným řidičům tak hrozí, že zaplatí obě pokuty. Pokud dojde ke kombinaci obou těchto deliktů, může výsledná pokuta dosáhnout až 7500 Kč.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy