Vodafone přebírá SAZKAmobil: Schválení odkupu proběhlo!

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže schválil prodej SAZKAmobilu společnosti Vodafone. Transakce by měla být dokončena v dubnu a přinese nové možnosti pro více než 200 tisíc zákazníků v České republice.


Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) dal zelenou k spojení dvou gigantů na českém telekomunikačním trhu. Konec roku 2023 přinesl oznámení, že společnost Vodafone podepsala dohodu se společností Sazka na odkupu jejího virtuálního mobilního operátora SAZKAmobil. Nyní ÚOHS schválil transakci a očekává se, že se dokončení této akvizice uskuteční v dubnu letošního roku.

SAZKAmobil se tak stane součástí Vodafone, což by mělo přinést nové možnosti a výhody pro více než 200 tisíc zákazníků a zákaznic v České republice. Přestože se jedná o významnou změnu, pro zákazníky se v podstatě nic nezmění - už doposud využívali síť společnosti Vodafone a i nadále budou moci dobíjet kredit, platit vyúčtování a nakupovat SIM karty na více než 7500 prodejnách s terminálem Sazka.

Z pohledu trhu je tato akvizice zajímavá zejména proto, že Vodafone Česká republika je jedním z hlavních hráčů na trhu s 5G síťovou infrastrukturou, zatímco Sazka je vedoucím poskytovatelem loterijních a sázkových služeb v Česku. Sloučení těchto dvou společností zákazníkům nabídne mnohem širší paletu služeb a výhod.

Je třeba zmínit, že ÚOHS je nezávislý úřad, který dohlíží na dodržování zákona o hospodářské soutěži a zajišťuje ochranu soutěřících firem před nekalými praktikami na trhu. Schválení prodeje SAZKAmobilu společnosti Vodafone tak lze považovat za důkaz toho, že tato akvizice bude prospěšná pro konkurenci a transparentnost na telekomunikačním trhu v České republice.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy