Severočeská filharmonie oživuje kulturu s Beethovenovým festivalem

Severočeská filharmonie Teplice pořádá Hudební festival Ludwiga van Beethovena, který patří k předním kulturním událostem a přitahuje milovníky vážné hudby z celého světa. Festival začal v roce 1964 a od roku 2004 se rozrostl na 20 koncertů v Ústeckém kraji. Filharmonie přispívá k kulturnímu obrazu regionu a sdružuje nejlepší umělce.


Rok co rok se do města Teplice sjíždějí milovníci vážné hudby z celého světa, aby zde společně oslavili skvělé umělecké dílo Mistra Ludwiga van Beethovena v rámci Hudebního festivalu, který pořádá Severočeská filharmonie Teplice.

Severočeská filharmonie Teplice, založená jako zřizovaná instituce statutárním městem Teplicemi, má již bohatou historii a tradici ve městě, kde se sídlo nachází. Filharmonie zde působí v Domě kultury a svým angažmá na festivalu přináší místním obyvatelům a návštěvníkům unikátní hudební zážitky již od svého založení v roce 1964.

Od roku 2004 se Hudební festival Ludwiga van Beethovena rozšířil z původních 5 koncertů v Teplicích na současných 20 komorních i symfonických koncertů, které se konají nejen v Teplicích, ale i v dalších deseti městech v Ústeckém kraji.

Severočeská filharmonie Teplice tak výrazně přispívá k vytváření kulturního obrazu regionu a stala se významnou kulturní institucí kraje. Sdružuje nejlepší profesionální umělce v regionu, jež formují kulturní život nejen města Teplic, ale i celého Ústeckého kraje. Hudební festival Ludwiga van Beethovena, který je jedním z nejvýznamnějších kulturních projektů filharmonie, tak přitahuje do kraje stále více milovníků vážné hudby z celého světa.

Atraktivní program festivalu přináší skvělé koncerty mistrovských děl Ludwiga van Beethovena za účasti výtečných orchestů a sólistů z celého světa, včetně mladých talentů. Pozornost věnuje také současné klasické hudbě a dllších kompozicích významných skladatelů. Festival tak poskytuje příležitost setkat se s různými uměleckými směry a objevovat skrytá poklady vážné hudby.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy