Opavští basketbalisté podlehli Děčínu, navzdory zraněním a neúspěšné sezoně

V nedělním utkání Kooperativa NBL podlehla oslabená Opava bez zraněných hráčů Děčínu, ale obhájci titulu dokázali skóre otočit a zvítězit. Nymburk zářil v derby po vítězství v Manise a postupu do čtvrtfinále FIBA Europe Cupu. Kolín prohrál v lize po šesté z posledních sedmi zápasů a uzavírá skupinu A1.


V nedělním utkání Kooperativa NBL zažila Opava, která nastoupila bez zraněných kapitána Šišiny, Kvapila, Kavana či Zbránka, první porážku sezóny ve třetím vzájemném zápase s Děčínem. Hosté po třech čtvrtinách vedli o devět bodů, ale obhájci titulu dokázali v závěrečné části skóre otočit a zvítězit.

Nymburk po středečním vítězství v Manise a postupu do čtvrtfinále FIBA Europe Cupu zvládl bez potíží polabské derby. V poslední čtvrtině dovolil domácím vstřelit pouhé tři body. Kolín prohrál v lize po šesté z posledních sedmi zápasů a uzavírá skupinu A1.

Ve střelbě z dálky se činil hlavně Ondřej Sehnal, který proměnil šest z deseti trojek a byl s 18 body nejlepším střelcem zápasu. Nymburku chyběl Spencer Svejcar, který si v Manise obnovil zranění kolena a bude mimo hru zřejmě minimálně měsíc.

Devátou porážku z posledních deseti zápasů utrpěl ligový nováček Písek, který ve skupině A2 prohrál na palubovce předposledního Olomoucka 78:96. Už sedmý triple double v sezoně si v dresu Srší připsal Vojtěch Sýkora, který nasbíral 12 bodů, 11 doskoků a 10 asistencí. Hanáci se opírali o americké duo Townsend (30 bodů) a McBrayer (28).


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy