Nová strategie Národní knihovny v Ústí

Nová strategie rozvoje Národní knihovny ČR pro léta 2024-2027 prezentována v Ústí nad Labem. Setkání se zaměřilo na plány Knihovny Ústeckého kraje, inovaci, rozvoj služeb a zlepšení digitálních dovedností občanů.


Jednání mezi vedením Národní knihovny České republiky a zástupci knihoven z Ústeckého kraje se konalo v prostorách Knihovny Ústeckého kraje. Hlavním úkolem setkání bylo seznámit účastníky s novou strategií rozvoje největší české knihovny na období let 2024–2027.

Setkání, které se konalo 15. března 2024, zahrnovalo prezentaci plánů a aktivit Knihovny Ústeckého kraje, a to jak v oblasti regionálních funkcí, tak i v oblasti inovací a rozvoje služeb pro čtenáře a další návštěvníky. Byly zde také diskutovány možnosti zapojení českých knihoven do projektu Ministerstva práce a sociálních věcí Jsem v kurzu, který si klade za cíl zlepšení digitálních dovedností a kompetencí občanů České republiky.

Setkání se zúčastnili ředitelé a metodici knihoven z celého Ústeckého kraje, včetně ředitelky Knihovny Ústeckého kraje Jany Linhartové. Za Ústecký kraj byli přítomni předseda výboru pro kulturu a památkovou péči Vlastimil Skála a vedoucí odboru kultury a památkové péče Martin Kohl.

Generální ředitel Národní knihovny Tomáš Foltýn a náměstkyně pro služby Lenka Maixnerová prezentovali novou strategii rozvoje knihovny, která klade důraz na lidské zdroje. Martina Košanová, ředitelka Odboru komunikace Národní knihovny ČR, zdůraznila, že strategie nevznikla na zadání zřizovatele, ale zdola, a že nejde pouze o knihovní fond, ale především o lidi, kteří knihovnu tvoří.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy