Nedostatek hasičů v Ústeckém kraji

V Ústeckém kraji nastává nedostatek profesionálních hasičů, což komplikuje plánování směn a dovolených, zejména na Děčínsku. Hlavním důvodem je odchod hasičů po požáru v Českém Švýcarsku. Sbor spolupracuje s jinými stanicemi pro zajištění bezpečnosti obyvatel a návštěvníků regionu.


V poslední době se potýkají hasiči v Ústeckém kraji s problematickým nedostatkem osob v některých stanicích. Tato situace, která dále komplikuje plánování směn a dovolených, je zvláště zřetelná na Děčínsku. Hlavním důvodem je odchod starších hasičů po požáru v Českém Švýcarsku.

Velitel děčínské stanice Dan Schwamberger uvedl, že sbor se s touto situací musí vyrovnat, přičemž spolupracují i s jinými stanicemi v Ústeckém kraji. Hasiči plní směnu 24 hodin a následuje dvoudenní volno.

Krajský ředitel hasičů Martin Laníček podotkl, že se daří lákat mladé kandidáty, ale proces přijímacího řízení je složitý a náročný, a jen malá část uchazečů uspěje. Odcházející hasiči často hledají práci tam, kde mohou dál působit, například ve zdravotnictví nebo v nedalekém Německu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy