Moderní skleníky za 62 milionů pro Děčínskou školu

Od nového školního roku se studenti Střední školy zahradnické a zemědělské A. E. Komerse v Děčíně mohou těšit na nové moderní skleníky, zlepšující vzdělávací podmínky. Slavnostní zahájení proběhlo 6. září 2024 za účasti krajských radních.


Nové moderní skleníky pro Střední školu zahradnickou a zemědělskou A. E. Komerse v Děčíně

Od nového školního roku se studenti Střední školy zahradnické a zemědělské A. E. Komerse v Děčíně mohou těšit na zcela nové moderní skleníky. Ty budou sloužit především pro výuku zahradnických oborů a zajistí podstatné zlepšení vzdělávacích podmínek. Slavnostní zahájení provozu proběhlo 6. září 2024 za účasti krajských radních Jindry Zalabákové a Jana Růžičky.

Radní pro finance Jan Růžička při této příležitosti vyjádřil svou radost nad úspěšnou realizací projektu. 'Jsem rád, že investované finance byly použity ku prospěchu studentů a že skleníky přinesou kvalitnější výuku zahradnických oborů,' uvedl.

Nové skleníky jsou primárně určeny pro výuku učebních oborů jako je zahradnictví, zahradník a prodavač – florista. Tento projekt je završení jedné z úspěšných investičních akcí Ústeckého kraje, která cílila na revitalizaci školního areálu.

Součástí revitalizace bylo odstranění starého objektu a výstavba nového víceúčelového provozního objektu pro zemědělskou výrobu a zahradnictví. Dále byl vytvořen uzavřený průjezdný objekt propojující novou budovu s původními skleníky, který usnadňuje manipulaci a distribuci rostlinného materiálu. Doplňkové stavby zahrnují účelovou komunikaci, nadzemní nádrž se studnou pro zálivkovou vodu, žumpu, kontejnerovnu, fóliovníky a stínoviště.

Celkové náklady na stavební práce dosáhly 62 milionů korun, přičemž Evropská unie poskytla 50 milionů korun z Operačního programu Spravedlivá transformace. Kromě krajských radních byla na slavnostním zahájení přítomna také Jindra Zalabáková, radní pro školství, mládež a sport.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy