Kácení dřevin odstartovalo rekonstrukci Benešova mostu

Víkend 16. - 17. března zasáhne Ústí nad Labem kácení stromů u krajského soudu. Akce proběhne při přípravě na zřízení provizorní lávky a následné rekonstrukci Benešova mostu. Dočasně bude zasažena doprava, chodník a cyklostezka. Občané by měli být obezřetní a přizpůsobit se situaci.


Nadcházející víkend 16. – 17. března zasáhne obyvatele Ústí nad Labem, kteří se pohybují v blízkosti krajského soudu. V rámci příprav na provedení provizorní lávky a následnou rekonstrukci Benešova mostu, se před objektem soudu uskuteční rozsáhlé kácení stromů. Akce je nezbytná k zajištění bezproblémového přístupu k řece a mostu, neboť toto místo bude dočasně sloužit pro pohyb těžké techniky během výstavby.

Údržbáři budou nuceni zkrátit část chodníku a cyklostezky v okolí soudu, což půjde na úkor chodců a cyklistů, jimž bude pohyb dočasně omezen. Přístrojové odboráři apelují na veřejnost, aby obešla dané území širším obloukem, aby se nedostala do kolize s dopravní technikou. Kácení dřevin bude provádět Metrostav TBR a.s. a STRABAG Silnice a.s., společnosti zodpovědné za rekonstrukci Benešova mostu.

Vládní orgány udělily povolení k provádění těchto zásahů s podmínkou, že po dokončení prací budou zasažené oblasti revitalizovány zpět prostřednictvím náhradní výsadby nových dřevin. Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková, zástupkyně zúčastněných společností, ujišťuje veřejnost, že opatření budou respektována a situace bude monitorována. Po dostavění nové lávky a opravě mostu se občané mohou těšit na zlepšení dopravní situace v centru města a zároveň na návrat zeleně do blízkosti krajského soudu.

Rekonstrukci Benešova mostu odstartuje kácení v okolí soudu - tato informace přinese do životů obyvatel Ústí nad Labem dočasné nepříjemnosti, ale z dlouhodobého hlediska také zlepšení infrastruktury a nové dřeviny. Přesto je důležité v nadcházejícím víkendu zvýšit obezřetnost při pohybu v této části města a přizpůsobit své plány stavu dopravy.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy