František Zykan: Vítěz EY Podnikatel roku v Ústeckém kraji

František Zykan se stal posledním regionálním vítězem soutěže EY Podnikatel roku 2023 v Ústeckém kraji díky své společnosti Area Four Industries.


František Zykan se stal desátým a zároveň posledním regionálním vítězem soutěže EY Podnikatel roku 2023 v Ústeckém kraji. Tento úspěch zaznamenal díky své společnosti Area Four Industries, která vyrábí konstrukce pro světelné instalace a je součástí největších koncertních show po celém světě. Tisková zpráva, která informuje o jeho vítězství, byla vydána dne 27. února 2024.

Nezávislá porota soutěže EY Podnikatel roku, jejímž předsedou byl Jakub Havrlant, loňský celostátní vítěz a držitel titulu EY Podnikatel roku 2022 České republiky, vyhlásila Františka Zykan již jako šestého regionálního vítěze v Ústeckém kraji. Jeho podnikatelský příběh začal v Roudnici nad Labem v polovině 90. let založením malé firmy Milos. Postupně se mu podařilo vybudovat světovou jedničku ve svém oboru se závody v Česku, USA, Itálii a Číně a kancelářemi v Německu, Nizozemsku či Singapuru. Dnes je jeho společnost klíčovým dodavatelem pro světové koncertní produkce kapel jako jsou Rolling Stones nebo Metallica.

František Zykan svoje ocenění považuje za potvrzení správného směru svého podnikání a děkuje všem svým spolupracovníkům, kteří s ním sdílejí zásluhy na úspěchu. Martina Kneiflová, vedoucí partnerka EY Česká republika, zdůrazňuje, že Zykan je ukázkou toho, jak pestré je spektrum oborů, které letošní EY Podnikatelé roku reprezentují, a ráda vidí vítězství u osobnosti, která může být inspirací pro ostatní.

Hejtman Ústeckého kraje, Jan Schiller, dodává, že právě podnikatelská činnost přináší do regionu nové impulzy a nápady a srdečně gratuluje vítězi. Ústecký kraj má i pro ostatní několik programů zaměřených na podporu podnikání, od rozjezdu až po inovace.

Soutěž EY Podnikatel roku patří k nejprestižnějším světovým soutěžím podnikatelů, které představují výjimečné osobnosti v oblasti podnikání. Jejich cílem je ukázat veřejnosti vynikající příklady, které mohou být vzorem pro mladé podnikatele. V současné době se soutěž pravidelně pořádá již téměř v 60 zemích na šesti kontinentech.

Jména letošních celostátních vítězů jednotlivých kategorií budou vyhlášena 6. března 2024 na pražském Žofíně. Celorepublikový vítěz bude tradičně vyslán na světové finále, kde spolu s ostatními národními vítězi bude usilovat o titul EY Světový podnikatel roku.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy