Basketbalistky bojují v Česko-Slovenském poháru: Hradec Králové a KP Brno za 5. až 8. místo

Ve čtvrtfinále česko-slovenského basketbalového poháru pro ženské týmy v Piešťanech zvítězily Žabiny Brno a Chomutov, které postupují do semifinále. Hradec Králové a KP Brno bojovaly za konečné 5. až 8. místo. Semifinále přinese souboj Žabiny Brno a Chomutov, druhý dvojice Piešťanské Čajky a Banská Bystrica.


Ve slovenských Piešťanech proběhlo čtvrtfinále česko-slovenského basketbalového poháru mezi ženskými týmy. Žabiny Brno a Chomutov si zajistily místo v semifinále, zatímco Hradec Králové a KP Brno bojovaly až za konečné 5. až 8. místo.

První čtvrtfinálový zápas česko-slovenského poháru v Piešťanech přinesl překvapivě snadné vítězství Žabin Brno nad týmem Šamorín. Brněnské basketbalistky si poradily s favorizovaným slovenským týmem 116:60, což byl výsledek, který málokdo čekal. Výborný výkon předvedla Stoupalová s 17 body, Skleničková zaznamenala 16 bodů a Kytlicová dalších 14 bodů.

Druhý český tým Chomutov také nedal svým soupeřkám z Ružomberoku příliš mnoho šancí a zvítězil rezultátem 64:59. Hibalová s 15 body a Fučíková s 19 body vedly tým Chomutov do semifinále, kde následně narazí na Žabiny Brno.

Na druhou stranu, Hradec Králové se svými unavenými soupeřkami z Piešťanských Čajiek v utkání nestačil a podlehl 50:67. Východočešky se přesto nevzdaly a bojovaly po celý zápas i přes těžké začátkové manko a nakonec se spokojily s konečným 5. až 8. místem. Effangová byla nejlepší střelkyní týmu s 14 body a Havrálýková zaznamenala dalších 9 bodů.

Brněnské KP Brno, které narazilo na silný tým Banské Bystrice, ještě před poslední čtvrtinou vedlo o dva body, avšak nakonec prohrálo 71:81. Za brněnský tým se nejvíce střelecky dařilo Kopecké a Šotolové, které obě zaznamenaly po 16 body, zatímco Maláková přidala dalších 12 bodů.

Semifinále česko-slovenského poháru přinese zajímavé zápasy, když se ve velkém souboji utkají Žabiny Brno a Chomutov. Druhý dvojice Piešťanské Čajky a Banská Bystrica se postaví na hřišti ve slovenských Piešťanech. Kdo z českých týmů postoupí do finále? Sledujte vývoj tohoto sukces poháru a fanděte svým favoritům.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.02.2024 14:17



0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy