Autoopravář Junior 2024 v Chomutově

Chomutovská škola hostila 4. března regionální část soutěže Autoopravář Junior 2024, kde 16 studentů ze středních škol Ústeckého kraje ukázalo své dovednosti v automechanice. Vítězem se stal Tadeáš Tyšer, který postoupil do celostátního finále společně s Filipem Markem.


V minulém týdnu, přesněji 4. března 2024, byla ve městě Chomutov slavnostně zahájena regionální část prestižní soutěže Autoopravář Junior 2024. Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov se stala dějištěm tohoto vzrušujícího klání v kategorii Automechanik, kterého se zúčastnilo celkem šestnáct studentů ze osmi ústeckých středních škol vyučujících autoobory.

Soutěž byla pečlivě připravena tak, aby prověřila teoretické znalosti studentů z konstrukce a diagnostiky motorových vozidel. Praktická část soutěže spočívala v diagnostice a odstraňování závad na různých druzích vozidel. Studenti měli příležitost ukázat své schopnosti a získat uznání za svůj talent a dovednosti v oblasti automechaniky.

Výsledky soutěže ukázaly, že úroveň odborné přípravy mladých automechaniků ve školách Ústeckého kraje je na velmi dobré úrovni. Vítězem regionálního kola se stal talentovaný student Tadeáš Tyšer, který reprezentoval hostitelskou školu. Své dovednosti prokázal také Filip Marek ze Střední školy řemesel a služeb v Děčíně, který se umístil na druhém místě. Filip i Tadeáš tak postoupili do celostátního finále, které se bude konat v Servisním centru Škoda Auto a.s. v Kosmonosích.

Chomutovská škola může být také hrdá na dalšího svého studenta, Matěje Machače, který se v této soutěži umístil na sedmém místě. Tímto se úspěšně zapsal do paměti pořádající školy i ostatních soutěžících. Soutěž Autoopravář Junior 2024 potvrdila své místo jako důležitý krok v kariéře budoucích automechaniků a ukázala, že studenti jsou velmi dobře připraveni na své povolání.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy