12 milionů korun z fondu pro kulturní zařízení v Ústeckém kraji

Podpora kultury v Ústeckém kraji pokračuje, kulturní instituce získají 12 milionů korun z Regionálního podpůrného fondu. Investice přichází z Programu podpory aktivit stálých profesionálních divadelních souborů a hudebních těles působících v kraji. Úspěch dotačního programu ukazuje, že investice do kultury se stále vyplatí.


Podpora kultury v Ústeckém kraji pokračuje: Severočeská filharmonie Teplice, Městské divadlo v Mostě, Činoherní studio v Ústí nad Labem a Docela velké divadlo v Litvínově získají 12 milionů korun z Regionálního podpůrného fondu. Rozhodnutí bylo učiněno zastupitelstvem kraje. Finanční injekci do těchto kulturních institucí lze považovat za značný přínos pro region.

Investice přichází z Programu podpory aktivit stálých profesionálních divadelních souborů a hudebních těles působících na území Ústeckého kraje. Pro letošní rok se do dotačního programu přihlásili čtyři žadatelé z regionu. Rozdělení finančních prostředků bylo následující:

Severočeská filharmonie Teplice obdržela čtyři miliony korun na svou koncertní činnost. Stejnou částku získalo Městské divadlo Most, které tyto prostředky využije na zajištění tvorby a podporu zájezdové činnosti. Činoherní studio Ústí nad Labem získalo dotaci ve výši 1,8 milionu korun na vlastní tvorbu. Zbylých 2,2 milionu korun bylo přiděleno Docela velkému divadlu Litvínov.

Tento krok zastupitelstva Ústeckého kraje podtrhuje důležitost podpory kulturních institucí na území kraje. Tyto finanční prostředky jim umožní pokračovat ve své činnosti a rozvíjet profesionální úroveň svých souborů a těles. Kromě toho posílí konkurenceschopnost těchto zařízení v rámci celé České republiky.

Úspěch dotačního programu a jeho pozitivní dopad na kulturní scénu v Ústeckém kraji také ukazuje, že se investice do kultury stále vyplatí. Nejenže přispívá ke zlepšení kvality života obyvatel kraje, ale také podněcuje zájem turistů o navštěvu tohoto regionu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy