Krajská nemocnice omezuje provoz po požáru trafostanice

0

omezení provozu, nemocnice, požár trafostanice, záchranné služby, CT a rentgen ???ostupné, blog, zdravetrendy


Krajská zdravotní upozorňuje na omezení provozu nemocnice po úterním požáru trafostanice a radí využití okolních zařízení. Záchranné služby jsou přesměrovány. CT a rentgen nejsou dostupné, hospitalizovaní pacienti péči dostávají. Provoz má být obnoven do pátku.

Krajská zdravotní, pod kterou nemocnice spadá, doporučuje obyvatelům, aby v případě potřeby využili okolní zdravotnická zařízení.

„Nemocnice nyní funguje v omezeném režimu. Kromě toho vozidla záchranné služby jsou odkláněna do okolních nemocnic,“ uvedla Petra Roubíčková, tisková mluvčí Krajské zdravotní, ve středu ráno.

Ačkoliv ambulance pracují, některé diagnostické služby nejsou dostupné. Z provozu je dočasně vyřazeno CT a rentgen, nemocnice také nemůže provádět biochemické analýzy. Očekává se, že nemocnice obnoví běžný provoz již v pátek.

Omezení provozu se nijak nedotýká hospitalizovaných pacientů.

„Pacienti dostávají plnou zdravotní péči. Rovněž jsme zachovali možnost návštěv rodinných příslušníků,“ dodala Roubíčková.

K požáru trafostanice došlo v úterý večer po předchozím výpadku elektrické energie.

„Výpadek proudu nastal pozdě večer a při opětovném spuštění se vznítila trafostanice,“ dále uvedla mluvčí. V důsledku požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Zásahem hasičů, který trval až do časných ranních hodin, byl požár úspěšně uhašen mezi čtvrtou a pátou hodinou ráno.

Nemocnice se po incidentu připojila na záložní elektrické generátory a následně obnovila napájení prostřednictvím záložní trafostanice.

Podobné události nejsou bohužel žádnou novinkou. Například letos v únoru došlo k požáru ventilátoru v pražské nemocnici Bulovka.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář