Ex-Sparťan Jiří Nedvěd se stává trenérem LHK Litoměřice

0

Jiří Nedvěd, LHK Litoměřice, trenér, Daniel Tvrzník, spolupráce se Spartou, blog, region24


Bývalý hráč Sparty Jiří Nedvěd se přidává k týmu LHK Litoměřice jako trenér. Nedvědova minulá úspěšná angažmá zahrnuje soutěžní vedení týmu Letňany. K Litoměřicím se vrací i Daniel Tvrzník po 16 letech strávených ve Slavii.

Podle nejnovějších zpráv se k týmu LHK Litoměřice přidává bývalý hráč Sparty Jiří Nedvěd, ve funkci trenéra. Nedvěd, s bohatou trenérskou zkušeností jak na úrovni dospělých, tak mládeže, se dříve uplatnil ve významné roli v Letňanech. Jak oznámil předseda LHK Litoměřice, pan Jan Fišera, Nedvěd byl klíčovým hráčem pro dosažení vynikajících výsledků v minulých letech.

Svůj trenérský talent projevil ve druhé lize, kde se mu podařilo tým Letňany vést k účasti ve finále sezóny 2022/23. Letňany se však letos rozhodly soutěže neúčastnit a jejich licenci přebral Velké Meziříčí, jak bylo oznámeno Asociací druholigových klubů ledního hokeje.

Jiří Nedvěd, starší bratr Petra Nedvěda, současného generálního manažera české hokejové reprezentace, je uznávaným obráncem s téměř pěti sty utkání v extralize za kluby jako Sparta, Liberec, Plzeň a Kladno. Jeho trenérské schopnosti si v minulosti ověřoval i ve Spartě, kde sloužil také jako asistent trenéra a nyní je trenérem české reprezentace U18.

Jinou dobrou zprávou pro Litoměřice je návrat Daniela Tvrzníka, který strávil posledních šestnáct let v týmu Slavie. Jan Fišera uvedl, že Tvrzníkův návrat byl logický, jelikož jeho hluboké znalosti klubu a první ligy budou cenným přínosem.

Kondičním koučem zůstane Tomáš Svoboda a trenérem mládeže Vratislav Vajner. Klub vyjádřil spokojenost s předešlou sezónou, kdy dosáhli druhého nejlepšího výsledku v základní části a bronzové pozice, která je historicky nejlepší pro tento tým.

Na závěr Fišera dodal, že jejich silná spolupráce se Spartou sehrála klíčovou roli v jejich úspěchu a splánují ji posílit v připravované sezóně. Kromě Jiřího Nedvěda se k týmu přidává Patrik Martinec, bývalý sparťanský hráč, kde získal řadu ocenění.

Přepětí v týmu pokračovalo s řadou přesunů v hráčských řadách. Tým si pojistil přítomnost útočníků Riku Sihvonena, Petra Tona a Lukáše Plose. Do další sezóny klub plánuje také řadu nových příchodů a odchodů.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář