Talentovaný slávista Ondřej Kričfalusi přestupuje do Teplic: Výškový rekordman útočí na prvoligu

Fotbalový klub Teplice oznámil příchod mladého talentu Ondřeje Kričfalušiho ze Slavie. Teplice také opouští Andreas Vindheim, který se vrací do Sparty kvůli zdravotním potížím, a Tadeáš Vachoušek, který stráví jaro na hostování ve Vlašimi.


V pátek český fotbalový klub Teplice oznámil opuštění dvou hráčů a převod jednoho. Začínáme se Tadeášem Vachouškem, který po podzimu strávil na hostování v druholigové Vlašimi. Dále Andreas Vindheim, norský obránce, který se vrací do pražské Sparty kvůli zdravotním problémům. A konečně Ondřej Kričfaluši, mladý talent ze Slavie, který do Teplic přestoupil.

Teplický sportovní ředitel Štěpán Vachoušek uvedl, že hledali někoho, kdo je schopný zahrát defenzivního záložníka i stopera, a právě to jim Ondřej Kričfaluši v přípravě potvrdil. Mladý Kričfaluši, odchovanec Kraslic na Karlovarsku, se stává členem reprezentace České republiky do 20 let. V minulé sezoně nastupoval za rezervu Slavie a šestkrát jako náhradník naskočil do nejvyšší soutěže. Podzim strávil ve Vlašimi, kde hrál třináctkrát ve druhé lize a dvakrát v poháru.

Kričfaluši přiznal, že vstup do dospělého fotbalu byl náročný a musel si zvykat na mladý tým ve Slavii B i ve Vlašimi. Druhým rokem se však již cítí, že zvládá dobře. Díky svým 195 centimetrům se zároveň stává nejvyšším fotbalovým sklářem.

Nová pravidla pro omezení hostování mezi kluby stejné soutěže znamenají, že jeden oddíl může poslat do druhého pouze tři fotbalisty. V Teplicích hostují tři slávisté – Daniel Fila, Petr Hronek a nově Albert Laběk. Proto se u Kričfalušiho zvolil model přestupu s následným možným odkupem. Sportovní manažer slávistického A-týmu Přemysl Kováč věří, že Ondřej prokáže na prvoligové úrovni naplno svůj potenciál se jasně nastavenými podmínkami pro návrat do Slavie.

Naopak, Teplice mimo jiné opouští norský obránce Andreas Vindheim, který se kvůli pětiverhuně vrátí do pražské Sparty. Na podzim kvůli zranění nezasáhl do jediného zápasu. Také dvacetiletý útočník Tadeáš Vachoušek opouští tým a stráví jaro na hostování ve Vlašimi. Vachoušek zvládl v lize na podzim 18 zápasů a dva za dvě branky. Důvodem pro odchod je pět velmi kvalitních útočníků, kvůli čemuž si vedení Teplic vybralo čtiverhu pro jaro a umožnilo Vachouškovi pravidelnou zápasovou praxi prostřednictvím hostování ve Vlašimi.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy