Pojďte se s námi podílet na střežení a ochraně hranic našeho státu

ÚSTECKÝ KRAJ – Buď i ty součástí našeho týmu.


Pojďte se s námi podílet na střežení a ochraně hranic našeho státu

ÚSTECKÝ KRAJ – Buď i ty součástí našeho týmu. 

Cizinecká policie Ústeckého kraje hledá nové kolegyně a kolegy do svých řad. Znát je můžete pod označením „cizináři“ a poznáte je tak, že na rukávu mají ve znaku hlavu psa.

O čem je jejich práce?

Příslušníci cizinecké policie se specializují zejména na odhalování cizinců, kteří se na území zdržují neoprávněně. Kontrolují dodržování podmínek vstupu a pobytu cizinců na území České republiky. Když je třeba, eskortují vyhoštěné cizince nebo zajišťují jejich průvoz přes Českou republiku. Naši „cizináři“ se dále zabývají problematikou nelegálního zaměstnávání cizinců a nevyhýbají se ani pátrání po hledaných osobách a věcech. Dále poskytují technickou podporu ostatním službám policie a to speciálním termovizním vozidlem, vozidlem pro kontrolu dokladů, terénními vozidly a další speciální technikou. Působnost odboru cizinecké policie je v celém Ústeckém kraji, působí na dálnicích, provádí kontrolu ve vlacích, a to vše s cílem odhalit nelegální pobyt na území. Mezi další činnosti patří kontrola dodržování povinností ubytovatelů.

V rámci odboru cizinecké policie pracují specialisté na odhalování padělaných dokladů, na vedení správního řízení a pro odhalování a šetření trestné činnosti.

Myslíš, že smysl této práce Tě naplní a hodnota podílet se na bezpečnosti našeho státu a tím i tvých blízkých je pro Tebe důležitou, tak přijď a táhni s námi za jeden provaz!

18. června 2024
mjr. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy