Drzý zloděj znovu za mřížemi

CHOMUTOVSKO - Cestu neporadil, zato řidiče okradl.. a kradl i jinde.


Drzý zloděj znovu za mřížemi

CHOMUTOVSKO - Cestu neporadil, zato řidiče okradl.. a kradl i jinde. 

Chomutovští policisté dostali za mříže 20letého muže, který má mít podle jejich zjištění na svědomí několik krádeží spáchaných za poslední měsíc v Kadani. Převážně se jedná o krádeže zboží z různých supermarketů. Ty opakovaně navštěvoval, aby si tam z regálů pobral hlavně láhve tvrdého alkoholu, ale i množství sladkostí, přičemž za zboží zásadně neplatil.

Kromě toho se tento recidivista, žijící momentálně v Chomutově, měl nachomýtnout ke dvěma příležitostem, jenž ke smůle poškozených bez váhání využil. K oběma událostem došlo v červnových dnech uprostřed noci v Kadani.

V jednom případě byl v doprovodu své známé na Mírovém náměstí, kde si všiml očividně opilého muže vedoucího jízdní kolo. S tím se měl dát do řeči a nabídl mu doprovod k čerpací stanici, že si tam koupí nějaké pití. U benzinky si pak sedli na lavičku a povídali, zatímco žena byla uvnitř v prodejně. Poškozený si po chvíli chtěl jít také dovnitř koupit nějaký alkohol a požádal svého „nového známého“, aby mu kolo pohlídal. Ten ochotně přislíbil a než se muž z prodejny vrátil, byl i s kolem v hodnotě 24 tisíc korun pryč.

V ulici kpt. Jaroše měl pro změnu okrást 73letého seniora z Karvinska. Ten projížděl v noci se svým vozidlem Kadaní, kde zabloudil a chtěl se zeptat na cestu do Chomutova. Zastavil tedy u krajnice, stáhl okénko a oslovil dva kolemjdoucí. Jedním z nich byl bohužel pro něj právě zmíněný mladík, který se měl naklonit do auta a ze sedačky spolujezdce odcizit brašnu. Řidič v ní měl doklady, několik set korun a dva mobilní telefony, vše v celkové hodnotě přes 9 tisíc korun. Zloděj z místa utekl, stejně jako jeho známý. Okradený muž šel událost rovnou oznámit na obvodní oddělení policie v Kadani. Policisté se začali ihned krádeží zabývat a podařilo se jim zjistit totožnost podezřelého, jehož vypátrali a ještě v ten samý den zadrželi a následně ho vyšetřovatel obvinil z krádeže.

Díky provedenému šetření se policistům podařilo zjistit, že mladík se měl dopustit všech popsaných skutků a napáchat tak škody v součtu za téměř 40 tisíc korun. Nyní je tedy trestně stíhaný pro několik krádeží a na základě podnětu policistů soud rozhodl o jeho vazbě. Kvůli opakující se trestné činnosti majetkového charakteru mu hrozí až tříleté vězení.



por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 27. června 2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy