České utkání: Poruba zvrací ztrátu, Vsetín domácí přerovskou invazi zdolal

HC RT TORAX Poruba zvítězila v Litoměřicích po nájezdech, a to i přes pětibrankové manko ve druhé třetině. Poruba nakonec dokázala obrátit nepříznivý stav utkání, což přineslo naději pro její fanoušky.


Je to jako z filmu. HC RT TORAX Poruba bojovala za dramatického utkání a nakonec deklassovala domácí mužstvo HC Stadion Litoměřice. Ačkoliv Celý stadion sledoval skóre chvílemi prolomené ve prospěch Litoměřic 5:0, Poruba se nevzdala a ukázala své neuvěřitelné odhodlání a odolnost.

První třetina nabídla hokejový masakr; Stadion Litoměřice využil své rychlosti a zkušeností, aby získal dvoubrankový náskok díky Lukáši Plosovi a Pavlu Kordulovi. Ve druhé třetině si tým vybudoval pětibrankový náskok s góly od Michala Vitoucha, Přemysla Svobody a Petra Hausera. Nicméně, pouhých 42 sekund po vstřelení posledního gólu ve druhé třetině, David Klímek spasí Porubu prvním gólem utkání.

Před koncem druhé třetiny Jiří Klimčík vstřelil gól během přesilové hry, snížil náskok Litoměřic na pouhé tři góly. Ve třetí třetině dokončil svůj obrat tým Poruby, když Antonín Honejsek a Marek Tvrdoň dokázali smazat náskok týmu Litoměřic dvěma góly mezi 50. a 52. minutou. V nájezdech nakonec dovršil obrat jediný úspěšný exekutor Frenks Razgals.

Tato výhra znamenala pro Vsetín šestou výhru z posledních osmi zápasů. Na druhou stranu, Přerov utrpěl zklamání po sedmi vítězstvích a z posledních 11 duelů prohrál teprve podruhé. Traumatem pro Přerov bylo, když Valaši rozhodli mezi 23. a 29. minutou, získali náskok 3:0. Gólem v přesilové hře otevřel skóre Jakub Teper, Miroslav Holec využil další přesilovou hru a v oslabení se prosadil Jan Kern.

Prostějov slavil třetí výhru z posledních čtyř duelů. Jihlavská Dukla nezískala body počtvrté v řadě. Jestřábi Prostějov zahájili skóre díky gólu Jana Veselého a ve 45. minutě pojistil výhru David Ostřížek. Gólman Jaroslav Pavelka si udržel potřetí v sezoně čisté konto.

Obhájce triumfu v Chance lize Zlín prohrál v Kolíně 4:8, a připsal si tak čtvrtou porážku z uplynulých pěti duelů. Kolín dosáhl na teprve druhou výhru z posledních osmi zápasů. Čtyřmi body za gól a tři asistence k tomu přispěl Kryštof Oušada, dva góly a jednu asistenci si připsal Petr Moravec a dvakrát skóroval i Jan Kloz. Za Berany, kteří zůstávají na sedmém místě, se trefil dvakrát Martin Novák.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy