Uzavření hlavního tahu v Litoměřicích vyvolalo dopravní chaos

0

Litoměřice, dopravní komplikace, objížďka, obyvatelé, dopravní omezení, blog, blogall


Uzavření hlavního tahu Litoměřicemi způsobilo nečekané komplikace, když samospráva 31. května oznámila objížďku přes druhý břeh Labe od 3. června.

Litoměřická samospráva oznámila v pátek 31. května uzavření hlavního tahu městem s plánovanou objížďkou přes druhý břeh Labe. Restrikce vstoupily v platnost již od pondělí 3. června a mnoho místních občanů, kteří o tomto nebyli dostatečně informováni, bylo tímto krokem značně překvapeno.

Řada řidičů se snaží nalézt objízdné trasy na vlastní pěst, což způsobuje další potíže. Někteří se pokoušejí projet areálem nových mrazíren, kde se rychle objevila značka zákaz vjezdu. Jiní se pokoušejí projet jednosměrnými ulicemi v protisměru, což jen zvyšuje riziko nehod.

Místní policie nyní intenzivně monitoruje situaci a zasahuje v různých částech města. „Kvůli uzávěrkám máme mnohem víc práce. Musíme řešit porušení zákazů vjezdu i jízdy v protisměru v jednosměrkách a rozdávat pokuty,“ uvádí velitel litoměřické městské policie Ivan Králik.

Uzavírka hlavního tahu také ovlivnila parkování ve městě. Například obyvatelé sídliště Cihelna nemají dostatek míst pro parkování, jelikož byly přilehlé ulice Kubelíkova a Družstevní dočasně zobousměrněny.

Město však vyšlo místním obyvatelům vstříc a dočasně zajistilo náhradní parkovací místa u nových mrazíren. „Jsme rádi, že jsme se domluvili s majitelem pozemků a nabídli místním obyvatelům tuto provizorní možnost. I když někteří nemohou parkovat přímo u svých domů, usnadní jim to hledání volných míst,“ uvedl místostarosta Jiří Adámek (ANO).

V reakci na nesnáze samospráva vydala vysvětlující text, který odpovídá na nejčastější dotazy. V textu se uvádí, že Mládežnická ulice nemůže být zobousměrněna kvůli její šířkovému uspořádání a celkové situaci v lokalitě. Řidiči se také nedočkají semaforů na křižovatce před Tyršovým mostem s odbočkou na Mlékojedy, a to z bezpečnostních důvodů.

Uzavření hlavního tahu a s tím spojené dopravní komplikace budou trvat až do 31. října, kdy se plánuje ukončení prací, jak uvádí Radim Tuček z městského úřadu.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář