Ernst Gustav Doerell - život a sílo v Ústí nad Labem

0

Ernst Gustav Doerell, Václav Houfek, Ústí nad Labem, malířský život, historické zajímavosti, blog


Přednáška v Informačním středisku Ústí nad Labem představila život a dílo malíře Ernsta Gustava Doerella. Tématem provedl Mgr. Václav Houfek, ředitel ústeckého muzea. Doerellova cesta vedla ze saského Freibergu přes Litoměřice, Teplice a Prahu až do Ústí nad Labem, kde nejvíce tvořil.

Přednáška přiblížila život a dílo významného ústeckého malíře30. 5. 2024 Také další vlastivědné povídání mělo úspěch.

Přes tři desítky posluchačů si nenechalo ujít středeční vlastivědnou přednášku v Informačním středisku města Ústí nad Labem. Pozvání tentokrát přijal ředitel ústeckého muzea Mgr. Václav Houfek, který publiku velmi zajímavě vyprávěl o životních osudech i tvorbě významného romantického malíře Ernsta Gustava Doerella.

Publikum sledovalo cestu Doerella, původem ze saského Freibergu, přes Litoměřice, kde se měl u strýce vyučit obchodníkem, přes Teplice a Prahu, kde se zdokonaloval v malbě, až do Ústí nad Labem, které je nejvýrazněji spojeno s jeho uměleckou tvorbou. Přednáška byla samozřejmě doprovázena prezentací s hojnými ukázkami Doerellovy tvorby, díky čemuž se diváci také seznámili s řadou historických zajímavostí o městě a jeho okolí.

TIP: Další přednáška, tentokrát cestovatelská, se uskuteční již příští týden ve středu 5. 6. od 17:00 a zavede posluchače na Island.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář