Město Most chce ochránit seniory

0

město most, ochrana seniorů, zákaz návštěv, sociální služby


Město Most chce ochránit seniory. Od neděle 11. října bude platit zákaz návštěv v zařízeních pobytových sociálních služeb.

Na doporučení vedení města Mostu budou pro návštěvy od neděle 11. října 2020 uzavřeny všechny zařízení pobytových sociálních služeb spadající pod Městskou správu sociálních služeb v Mostě. Zákaz návštěv platí až do odvolání. Vedení města se tak rozhodlo na základě zvyšujícího se počtu pozitivně testovaných lidí na onemocnění COVID-19 v okrese Most. Právě senioři jsou totiž nejohroženější skupinou.

„Jsme si vědomi toho, že je to pro naše seniory nelehké, ale nechceme je vystavovat riziku nákazy. Je proto důležité, aby se každý znás choval co nejzodpovědněji a nejohleduplněji. Vydržme to,“ zdůrazňuje náměstkyně primátora Markéta Stará.

"Balíčky pro uživatele je možné donášet v době od 9 do 18 hodin. Žádáme o označení balíčků jménem, příjmením uživatele a patrem domova, kde bydlí. Balíčky musí být zabaleny tak, aby byla možná jejich dezinfekce," informovala ředitelka Městské správy sociálních služeb Most Jarmila Kotyzová.

Zákaz platí v těchto objektech:

Domov pro seniory, Domov se zvláštním režimem a Domov pro osoby se zdravotním postižením, Barvířská 495, Most

Domov pro seniory, Jiřího Wolkera 404, Most

Domov pro seniory, Antonína Dvořáka 2166, Most

Zdroj: web, město Most.


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář