Kouzlo Hudby na Jezeří: Koncert pro Přátele č. VI

V sobotu 27. července 2024 se na zámku Jezeří odehraje výjimečný komorní koncert, kde zazáří člen České filharmonie Lukáš Moťka a klavíristka Anna Gaálová. Nenechte si ujít večer plný nádherné hudby v podání našich předních umělců..


Zámek Jezeří se opět stane místem hudebního kouzla, když se zde 27. července 2024 od 17:00 uskuteční další z cyklu koncertů "Pro Přátele". Tento šestý koncert přinese unikátní komorní zážitek v obnoveném divadelním sále zámku.

Program zahájí sólista a trombonista České filharmonie Lukáš Moťka, jehož virtuózní hra bude podtržena klavírním doprovodem Anny Gaálové. Gaálová se představí i jako sólový interpret a zahraje klavírní díla Leoše Janáčka. Koncert oživí také vystoupení Hany Krejčové ml., která připomene tvorbu dalšího významného českého skladatele, Bohuslava Martinů.

Na programu večera jsou:

1. Sonáta "Český anonymus" – dvě části
2. Koncertantní Árie – Václav Smita
3. Mephisto waltz – Liszt Ferenc
4. Sonáta "Vox Gabrieli" – Šulek Stjepan

Po krátké pauze se můžete těšit na:

5. Po zarostlém chodníčku – Leoš Janáček (tři části)
6. B. Martinů – cyklus písní Smutný milý (výběr)
7. V mlhách – Leoš Janáček
8. B. Martinů – cyklus písní Písničky na jednu a na dvě stránky (výběr)
9. Valse triste – Nedbal Oskar

Vstupenky budou k dispozici v den koncertu přímo v pokladně zámku Jezeří. Přijďte si užít večer plný emotivní hudby a výjimečných uměleckých výkonů v prostředí historického zámku. Tento koncert je ideální příležitostí pro milovníky hudby strávit nezapomenutelný večer.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy