Hlavní tah Litoměřicemi uzavřen kvůli vodovodu. Řidiči jsou zmatení

Litoměřicích způsobila rekonstrukce vodovodu a kanalizace uzavření hlavní cesty centrem města, což vedlo k výrazným dopravním komplikacím a kritice načasování. Uzavírky budou trvat déle a objízdné trasy nejsou jasně vyznačené.


Začátek června přinesl obyvatelům a návštěvníkům města nečekané komplikace v dopravě. Kvůli rozsáhlé rekonstrukci vodovodu a kanalizace došlo k uzavření hlavního dopravního tahu a přilehlých ulic. Práce jsou rozděleny do několika etap, což znamená, že uzavírky budou trvat delší dobu.

Řidiči byli uzavírkou zaskočeni a rychle začali kritizovat její načasování a provedení. Mnoho z nich totiž netušilo o plánovaných pracích předem, neboť radnice oznámila uzavírku na poslední chvíli. Kritiku rovněž vzbudil nedostatek objížďkových cedulí. Časté byly případy, kdy řidiči několikrát museli hledat průjezdné cesty, aniž by našli slibovanou objížďku.

Situace je komplikovaná i v jednosměrných ulicích poblíž nově otevřených křižovatek. Jeden z řidičů popisuje, jak se dokonce musel vyhnout vozům jedoucím v protisměru. To jen zvýšilo napětí a frustraci mezi ostatními účastníky provozu.

Podle místostarosty Jiřího Adámka (ANO) jsou objízdné trasy stanovovány policií a většinou vedou po hlavních ulicích. Například ulice Stránského, přestože je místní komunikací, je momentálně průjezdná, avšak oficiální objížďka vede přes druhý břeh Labe. Tento stav bude platit až do srpna, kdy se stavební práce znovu vrátí do centra města.

Průjezd od nového mostu do centra města je nyní možný ulicemi Kubelíkova, Družstevní a Mláděžnická. Naopak cesta z centra na most Generála Chabery vede východní částí ulice Stránského, a dále po Družstevní a Kubelíkově. Tento režim bude platit až do 4. srpna, poté se na místo vrátí stavbaři.

Vedení města, spolu s realizátorem stavby – Severočeské vodovody a kanalizace, se dohodlo na dočasném uvolnění části komunikace, která nyní nevyžaduje stavební zásahy. Toto vstřícné gesto umožnilo dočasný průjezd vozidel, což by mělo obyvatelům usnadnit každodenní život.

Další omezení provozu čeká řidiče o víkendu od 5. do 7. července, kdy v ulici Na Valech proběhne překop na přípravu napojení budov bývalé Vojenské ubytovací a stavební správy na centrální vytápění. Přestože hlavní tah zůstane otevřený, bude provoz omezen na kyvadlový režim v jednom pruhu.

Tento krok byl naplánován na víkend, ve kterém navíc připadají stání svátky, což má zmírnit dopravní zátěž na minimum. 'Investor akce naplánoval překop ulice Na Valech záměrně na víkend, aby minimalizoval dopravní komplikace,' uvedla mluvčí Michaela Rozsypalová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy