Násilnický syn nesmí domů

DĚČÍNSKO – Deset dní nesmí do společného obydlí; Chtěl prodat sako, místo toho přišel o statisíce…


Násilnický syn nesmí domů DĚČÍNSKO – Deset dní nesmí do společného obydlí; Chtěl prodat sako, místo toho přišel o statisíce…       Institut vykázání využili v neděli 29. ledna 2023 policisté ve Šluknově proti 28letému násilníkovi. Ze společného obydlí a jeho bezprostředního okolí vykázali na dobu deseti dnů 28letého muže, a to z důvodu, že jeho chování vykazovalo znaky domácího násilí. Na šluknovské policisty se obrátila starší žena s tím, že její syn ji měl opakovaně slovně i fyzicky napadnout. Vzhledem k tomu, že šlo  nepochybně o domácí násilí, policisté následně sáhli ke svému oprávnění a násilnického syna na dobu deseti dnů vykázali ze společného obydlí.  Po tu domu se tam nesmí vrátit a svoji matku kontaktovat.



Chtěl prodat sako, místo toho přišel o statisíce
     
     O tom, jak lehce může být člověk podveden a okraden se o uplynulém víkendu přesvědčil muž z Děčína, který na bazarovém portále chtěl prodat sako.       Poškozený na bazarovém portále zboží vystavil a na inzerát se mu prostřednictvím e-mailu  za pár desítek minut ozval ,,kupující“, který prodejci nabídl platbu za zboží a doručení prostřednictvím kurýrní společnosti, s tím, že převezme veškeré náklady. Domnělý kupec mu e-mailem zaslal zprávu s hypertextovým odkazem. Prodávající byl přesměrován na stránky, které se tvářily jako skutečný odkaz portálu kurýrní služby. Po otevření odkazu, zde prodávající  dle instrukcí vyplnil  osobní údaje, přihlašovací údaje do svého internetového bankovnictví  a  údaje ke své platební kartě, což samozřejmě v případě, kdy vy něco prodáváte, není standardní. Neznámý pachatel pak po získání informací a údajů neoprávněně vstoupil do internetového bankovnictví poškozeného muže a z jeho účtu odčerpal více než 380 tisíc korun. Případem se zabývají kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Děčíně.         Pokud i vy prodáváte jakékoliv zboží na internetovém či bazarovém portále, uvědomte si, že vám musí zaplatit druhá strana, tedy kupující. Nikdy proto nevyplňujte údaje z vaší platební karty, když vás kupující kontaktuje nebo zašle odkaz, kde údaje máte vyplnit. S největší pravděpodobností se jedná o dalšího podvodníka, který má své kroky velmi dobře naplánované a má jediný cíl, okrást vás. Pár preventivních, ale velmi důležitých rad na závěr.

JAK SE BRÁNIT INTERNETOVÝM PODVODNÍKŮM V žádném případě nesdělujte k Vaší osobě žádné citlivé údaje ani bezpečností údaje z vaší platební karty, nebo přístupové údaje k online bankovnictví; Nikdy nikomu nesdělujte, a ani nepřeposílejte, bezpečnostní autorizační kód, který Vám přišel formou SMS zprávy; Myslete na to, že útočník dokáže napodobit jakékoliv telefonní číslo, odesílatele SMS zprávy, ale třeba i e-mailovou adresu; Nikdy nikomu podezřelému neumožňujte vzdálený přístup do Vašeho počítače; Sledujte a pečlivě čtěte informace od Vaší banky v internetovém bankovnictví; Při každém vstupu do internetového bankovnictví kontrolujte, zda odpovídá doména přihlašovací stránky. Toto platí vždy, když někam zadáváte své osobní nebo přihlašovací údaje. Děčín 31. ledna 2022
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 31.01.2023 10:34



0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy