Mladý záchranář

LITOMĚŘICKO – Znalosti soutěžících prověřili také policisté…


Mladý záchranář LITOMĚŘICKO – Znalosti soutěžících prověřili také policisté…  V litoměřickém areálu HZS pořádal v úterý 21. května Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje, Územní odbor Litoměřice další ročník okresního kola soutěže pro žáky základních škol s názvem „Mladý záchranář“. Organizátoři pro soutěžící týmy připravili otázky z oblasti požární prevence, mimořádných událostí a všeobecných i dopravních znalostí. Soutěž prověřila teoretické znalosti dětí, které získávají ve školách při výuce „Ochrany člověka za mimořádných událostí“, ale také jejich fyzickou zdatnost a praktické dovednosti.  
Na společném stanovišti Policie ČR a městské policie si žáci mohli otestovat své znalosti z oblasti prevence kriminality a BESIP. Většina soutěžících byla dobře připravena a úkoly na stanovišti zvládla na výbornou.
Do krajského kola soutěže, které se uskuteční 18. června 2024 v Krupce na Teplicku, dále postupuje vítězné družstvo ZŠ Úštěk a družstvo žáků litoměřické ZŠ U Stadionu, kteří obsadili druhé místo. Držíme palce!
  22. května 2024
nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024