Litoměřický Biskupský pivovar triumfoval v soutěži Pivo Ústeckého kraje a Zahrady Čech

Litoměřický Biskupský pivovar U sv. Štěpána se stal absolutním vítězem soutěže Pivo Ústeckého kraje a získal také titul Pivo Zahrady Čech. Soutěže se účastnilo jedenáct minipivovarů s padesáti vzorky.


Absolutním vítězem třetího ročníku soutěže Pivo Ústeckého kraje se stal litoměřický Biskupský pivovar U sv. Štěpána, který zároveň získal titul Pivo Zahrady Čech. Soutěže se zúčastnilo jedenáct minipivovarů z Ústeckého kraje s téměř pěti desítkami vzorků piv. Soutěžilo se v osmi kategoriích. Nejvíce obodované pivo obdrželo navíc titul Pivo Zahrady Čech.

Soutěž minipivovarů probíhala ve dvou dnech. První den se konala degustační část. Odborná porota složená z akreditovaných degustátorů, zástupců pivovarů, Ústeckého kraje a města Litoměřice hodnotila téměř pět desítek vzorků piv v osmi kategoriích. Druhý den pak byly v rámci Ústeckého pivního jarmarku předány ceny výhercům. Slavnostního aktu se za Ústecký kraj účastnili předseda výboru pro zemědělství a venkov Zdeněk Plecitý a předseda výboru pro kulturu a památkovou péči Vlastimil Skála. Přítomni byli též prezident sdružení První Pivní Extraliga Ladislav Jakl, inspektor Státní zemědělské a potravinářské inspekce Petr Ulrych a ředitelka Městských kulturních zařízení Litoměřice Michaela Mokrá.

V kategoriích Světlé výčepní pivo a Tmavý ležák si hned dvě první místa odnesli zástupci Pivovaru Kocour Varnsdorf. V kategorii Český světlý ležák vyhrál se svým Děkanem Biskupský pivovar U sv. Štěpána, který se zároveň stal absolutním vítězem soutěže a přivezl si domů ocenění Pivo Zahrady Čech. Hákův parní pivovar zabodoval hned dvakrát, a to v kategorii Silné tmavé pivo a India Pale Lager. V kategorii kyselých piv Sour první místo obsadil minipivovar Pivo Zloun. Podřipský rodinný pivovar zase vyhrál v kategorii Stout. Vítězem American Pale Ale se stal Pivovar M3 Most.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy