IZS tvůj ochránce

LITOMĚŘICKO – Akce se zúčastnilo téměř 300 "páťáků"...


IZS tvůj ochránce

LITOMĚŘICKO – Akce se zúčastnilo téměř 300 "páťáků"... 

Ve středu 2. října 2024 patřilo litoměřické výstaviště páťákům. Na akci s názvem IZS tvůj ochránce přišlo téměř 300 dětí z litoměřických základních škol a i přes deštivé počasí se preventivně naučná akce vydařila. Žáci měli možnost se blíže seznámit s prací policistů, hasičů, záchranářů, městské policie a také s jejich vybavením pomůckami a dopravními prostředky.
O zpestření se také postaralo stanoviště prevence kriminality s brýlemi, které simulují požití alkoholických nápojů a jak se bránit útočníkům ukázalo žákům stanoviště Krav Maga. Neméně důležité bylo stanoviště Tyflocentra, které dětem přiblížilo život lidí s handicapem a jejich zapojení do volnočasových a sportovních aktivit.
Třešničkou na dortu pak byla oblíbená ukázka výcviku služebních psů a zadržení nebezpečného pachatele, kterou prezentovala skupina psovodů Krajského ředitelství PČR Ústeckého kraje.
Nadšení a zvědavost "páťáků" byla pro všechny organizátory tou nejlepší odměnou. Cíl akce, přiblížit dětem význam a součinnost složek integrovaného záchranného systému, byl bezesporu dosažen. Všichni účastníci si kromě zajímavých informací odnesli také drobnou odměnu.
Preventivní projekt Policie ČR se uskutečnil za velké podpory města Litoměřice a za poskytnutí perfektního servisu a zázemí patří velký dík také vedení litoměřického výstaviště.

4. října 2024
nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
KŔP Ústeckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy