Island a Duhové hory - přednáška, která pobavila i poučila!

V Ústí nad Labem proběhla cestovatelská přednáška Martiny a Lukáše Záleských o jejich zážitcích z šestidenního pěšího treku po Islandu. Diskutovali o krásách a rizicích cestování po tomto ostrově, včetně aktivních sopek a nedostatku potravin. Událost byla velmi úspěšná, přilákala téměř padesát návštěvníků.


V ústeckém informačním středisku se konala poslední cestovatelská přednáška před letní přestávkou, která přilákala téměř padesát návštěvníků. Martina a Lukáš Záleských zde představili své zážitky z šestidenního pěšího treku, který absolvovali v rámci svého pětitýdenního pobytu na Islandu.

Návštěvníci se dozvěděli mnoho zajímavostí o tomto odlehlém ostrově, který fascinuje svou nádhernou krajinou a téměř nedotčenou přírodou. Beseda však upozornila i na různá rizika, jež mohou výpravy po Islandu provázet. Mluvilo se o aktivních sopkách, obtížném hmyzu a hejnech rybáků, zrádných mlhách a také o nedostatku potravin, které mohou turistům zkřížit plány.

Martina a Lukáš Záleských se podělili o několik užitečných tipů pro toulky po Islandu a přidali radu, jak se připravit na podobné výzvy i v jiných náročných terénech. Jejich poutavé vyprávění, které pokrývalo desítky kilometrů dlouhé putování, posluchače uchvátilo a vyvrcholilo prostor pro dotazy.

Na závěr přednášky ocenili návštěvníci oba prezentující zaslouženým potleskem.

TIP: Po letní pauze budou mít milovníci cestování opět příležitost navštívit další přednášky. Do té doby mohou využít pestrý program, který nabízí ústecké informační středisko. Například v pátek 7. června je na programu Noc kostelů, muzejní a galerijní noc, do níž se letos premiérově zapojí i ústecké informační centrum. Dále se mohou těšit na akci Hurá na prázdniny, která se uskuteční 29. června a nabídne komentovanou procházku z Vrkoče k Větruši.


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024