Ztracená houbařka

DĚČÍNSKO – Pátrací akce po pohřešované houbařce měla úspěšný konec a žena byla v pořádku vypátrána.


Ztracená houbařka

DĚČÍNSKO – Pátrací akce po pohřešované houbařce měla úspěšný konec a žena byla v pořádku vypátrána. 

Policisté na tísňové lince 158 přijali včerejšího dne krátce po půl sedmé večer oznámení o pohřešování jednasedmdesátileté ženy, která se ztratila v lese nedaleko Sněžníku. Ženu vysadil v 15 hodin její syn na silnici mezi obcemi Tisá a Sněžník a žena se vydala do lesa na houby. Měla se na smluvené místo do 16. hodiny vrátit, ale to se nestalo a navíc u sebe neměla mobilní telefon.

Syn seniorky se ještě sám pokoušel v okolí lesa svou matku najít, ale neúspěšně. Poté se rozhodl přivolat pomoc. Na základě oznámení se během chvíle rozběhla pátrací akce po pohřešované ženě. Policisté z obvodních oddělení, hlídkové služby, Speciální pořádkové jednotky, psovodi a hasiči téměř 1,5 hodiny pátrali po pohřešované ženě. Do pátrací akce byla povolána i letecká podpora – policejní vrtulník vybavený termovizí, který pomáhá hledat osoby v těžko přístupném terénu. Pohřešovanou seniorku nakonec vypátrala policejní hlídka v obci Ostrov v bezúhonném stavu.

Naštěstí pátrání v tomto případě mělo šťastný konec. Pohřešovaná žena byla v pořádku nalezena, bez zranění, ale někdy se může stát, že pátrání nebude úspěšné a pohřešovaným lidem může jít o život.

I v souvislosti s tímto případem a houbařskou sezónou policisté doporučují několik základních rad při pohybu v přírodě a neznámém terénu. Před samotným výletem do přírody zhodnoťte váš aktuální zdravotní stav a své síly, aby vám nedošly třeba při návratu zpět. Mějte u sebe nabitý mobilní telefon a případně si do něj stáhněte aplikace, které vám pomohou s orientací v terénu. Vezměte si s sebou drobnou svačinu a malé pití. Vhodně se oblečte dle aktuálních povětrnostních podmínek a sledujte předpověď počasí v dané lokalitě. Dejte vždy někomu z blízkých vědět o vašem výletu, a pokud je to možné, nechoďte na delší procházky sami. Své blízké mějte vždy ve svém dohledu.





Děčín 21. října 2024
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy