Za volantem neměli být

DĚČÍNSKO – Dva řidiči se zákazem řízení. Jeden z nich byl navíc i pod vlivem alkoholu.


Za volantem neměli být

DĚČÍNSKO – Dva řidiči se zákazem řízení. Jeden z nich byl navíc i pod vlivem alkoholu. 

Během 28 hodin zjistili děčínští policisté dva případy, kdy za volantem auta seděl někdo, kdo tam neměl co dělat. Policisté při dohledu nad silničním provozem zjistili dva muže, kteří řídili motorová vozidla, i když mají jejich řízení zakázáno.

První případ se stal v neděli večer ve tři čtvrtě na deset v Děčíně v ulici Uhelná, kde policisté zastavili a zkontrolovali osobní vozidlo Renault. Za volantem seděl čtyřicetiletý muž z Děčínska. Při lustraci v dostupných evidencích policisté zjistili, že muž má rozsudkem okresního soudu vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2026. Řidič se na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledkem 2,07 promile alkoholu v dechu. V těchto dnech si od policistů převzal záznam o sdělení podezření z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě uznání viny u soudu mu hrozí až dva roky za mřížemi.

V úterý několik minut po druhé hodině ráno a o kousek jinde v Děčíně, na ulici J. z Poděbrad se udála obdobná situace. Tentokrát policisté zastavili a kontrolovali vozidlo Hyundai a jeho třicetiletého řidiče. I u něho policisté zjistili skutečnost, že má rozsudkem okresního soudu vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2026. Policisté mu následně v režimu zkráceného přípravného řízení sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě uznání viny u soudu mu tak hrozí až dvouleté vězení.



Děčín 28. června 2024
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy