Výjimka pro zahraniční sportovce při vstupu do České republiky

Ministerstvo zdravotnictví schválilo na návrh Národní sportovní agentury možnost výjimek pro vstup do České republiky zahraničním sportovcům z extrémně rizikových zemí.


Díky tomu není ohroženo pořádání mezinárodních soutěžních utkání a mistrovství v České republice.

Nové ochranné opatření stanovuje pravidla pro vstup na území České republiky a je účinné od pondělí 19. července 2021. V případě vstupu reprezentantů a profesionálních sportovců, kteří v zemích s extrémním rizikem výskytu onemocnění covid-19 pobývali déle než 12 hodin v posledních 14 dnech stanovuje novou výjimku – pro profesionální sportovní akce v České republice, které mají zajištěna vlastní přísná protiepidemická pravidla, je umožňen příjezd profesionálních sportovců nebo státních reprezentací na tyto sportovní akce, je-li účast sportovců v zájmu ČR v oblasti sportu. Výjimku vydává Národní sportovní agentura a kromě příjezdového formuláře je vyžadován i PCR test před vstupem do České republiky a další PCR test před zahájením sportovní činnosti.

„V první řadě bych chtěl poděkovat Ministerstvu zdravotnictví za rychlé a vstřícné jednání. V České republice se koná v létě mnoho prestižních mezinárodních turnajů a mistrovství, jejichž konání bylo ohroženo zákazem vstupů cizinců z extrémně rizikových zemí, mezi které patří například i Rusko. Díky schválené výjimce se nyní mohou všechny mezinárodní turnaje a zápasy konat bez omezení,“ uvedl k výsledkům jednání mezi Národní sportovní agenturou a Ministerstvem zdravotnictví předseda NSA Filip Neusser.

Nové ochranné opatření je k dispozici na webových stránkách Ministerstva zdravotnictví: https://www.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/07/Ochrann%C3%A9-opat%C5%99en%C3%AD-%E2%80%93-omezen%C3%AD-p%C5%99ekro%C4%8Den%C3%ADst%C3%A1tn%C3%AD-hranice-%C4%8CR-s-%C3%BA%C4%8Dinnost%C3%AD-od-19.-7.-2021-do-odvol%C3%A1n%C3%AD.pdf.

Informace pro sportovní svazy a pořadatele mezinárodních profesionálních sportovních akcí jak žádat o výjimku u Národní sportovní agentury jsou dostupné zde: https://agenturasport.cz/vstup-zahranicnich-sportovcu-do-cr/


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy