V roce 2022 čeká železnici další modernizace i příprava VRT

Rok 2022 bude na české železnici ve znamení modernizačních prací.


Kromě několika klíčových úseků projdou vylepšeními také nádražní budovy. Pokračovat bude rovněž příprava na výstavbu vysokorychlostních tratí.

V novém roce budou pokračovat stavební práce na modernizaci IV. koridoru mezi Soběslaví a Doubím i Sudoměřicemi a Voticemi. Pracovat na modernizaci se bude také na úseku Velim – Poříčany a Ústí nad Orlicí – Brandýs nad Orlicí a v uzlu Pardubice. 

V běhu jsou také tři velké modernizační stavby mezi Brnem a Blanskem, kde se hlavní práce uskuteční právě v roce 2022. Další významné akce představují rekonstrukce velkých výpravních a památkově chráněných objektů: České Budějovice, Plzeň hlavní nádraží, Pardubice či Beroun. 

Pokračovat budou i přípravy na výstavbu vysokorychlostních tratí. V roce 2022 plánuje Správa železnic projekční práce na osmi úsecích budoucí sítě. Dokumentace by se pak měly připravovat pro zhruba 300 kilometrů nových železnic. Expertní týmy se zaměří také na navazující procesy přípravy vysokorychlostních tratí a přípravu prvních veřejných zakázek.

Další informace najdete na interaktivní mapě Správy železnic.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 02.01.2022 09:40




0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy