Úvod Dnů evropského dědictví 2024: Koncert v Chrámu apoštola Pavla

Dny evropského dědictví 2024 byly zahájeny koncertem v Chrámu apoštola Pavla. Událost přilákala přes 70 návštěvníků, kteří si užili vystoupení Ženského komorního sboru Luscinia a Vokálního uskupení Panoptikum.


V pořadí již třetí Zahajovací koncert Dnů evropského dědictví přilákal do 'Červeného kostela' více než 70 návštěvníků, kteří si přišli vyslechnout jedinečná vystoupení dvou pěveckých sborů.

Náměstek primátora města, Tomáš Vlach, přivítal přítomné diváky a poté pozval na pódium Ženský komorní sbor Luscinia, vedený sbormistrem Jakubem Houdkem. Druhé členy publika zaujalo Vokální uskupení Panoptikum, jež letos slaví 10 let své působnosti na scéně.

Představitelé obou církví, které spravují Chrám apoštola Pavla, vyjádřili své poděkování za možnost uspořádat zahajovací koncert v těchto nádherných prostorách. Tento kulturní zážitek obohatil nejen všechny zúčastněné, ale rovněž přispěl k důležitému dialogu mezi kulturou a duchovním dědictvím.

Dny evropského dědictví pokračují dalším bohatým programem, který nejen odkrývá historii a architekturu města, ale také podporuje sdílení kulturních hodnot mezi komunitami. Tento projekt je skvělým příkladem toho, jak lze dlouholetou tradici propojit s moderními prvky a přiblížit ji tak široké veřejnosti.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy