Rekonstrukce vyhlídkové věže spěje do další fáze

Rekonstrukce vyhlídkové věže postupuje do další fáze, zahrnující sanaci pod ocelovou konstrukcí, přeložení hromosvodu a obnovu zdiva. Čtyři nové tabule s reliéfy a popisy krajiny budou umístěny na ochozu.


Městský úřad oznámil pokračování rekonstrukčních prací na vyhlídkové věži, které dle plánu navazují na nedávno dokončené zednické práce na jejích základech. Sanace byla úspěšně realizována pod ocelovou konstrukcí věže, přeložen byl hromosvod a obnoveno bylo i samotné zdivo.

Další významnou novinkou, která návštěvníky rozhledny potěší, bude umístění čtyř tabulí na ochozu věže. Tyto tabule budou obsahovat reliéfy krajiny a popisy okolních vrcholů, čímž nabídnou výrazně lepší přehled o okolním terénu a poskytnou návštěvníkům unikátní zážitek z prozkoumávání krajiny.

Podle aktuálních informací z městského úřadu dosáhly celkové náklady na tuto rekonstrukci částky 1 100 000 korun. Tato částka zahrnuje veškeré práce od základů až po instalaci informačních tabulí, což svědčí o rozsáhlosti a komplexnosti celého projektu.

Rekonstrukční práce na vyhlídkové věži patří mezi klíčové investice města do obnovy a zlepšení turistické infrastruktury. Město doufá, že nové úpravy zaujmou nejen místní obyvatele, ale lákají i turisty z dalších regionů, což přispěje k posílení místní ekonomiky a rozvoji cestovního ruchu.

Celkově se tedy rekonstrukce vyhlídkové věže jeví jako promyšlený a efektivní krok směrem k modernizaci a popularizaci historických a turistických objektů našeho města. Nyní se pouze čeká na konečné dokončení a slavnostní otevření, které je naplánováno na následující měsíce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy