Pejsek objevil minu

LITOMĚŘICKO – Přivolaný pyrotechnik munici zneškodnil…


Pejsek objevil minu

LITOMĚŘICKO – Přivolaný pyrotechnik munici zneškodnil… 

Na lince 158 přijali v pátek odpoledne litoměřičtí policisté oznámení o nálezu munice na Úštěcku. Našel ji oznamovatel, když byl se svým pejskem na procházce. Ve chvíli kdy se jorkširský teriér nevracel z křovinatého porostu, vydal se za ním a nalezl ho, jak očichává a obíhá neznámý předmět připomínající munici. Oznamovatel zareagoval správně, okamžitě na místo přivolal policisty a místo do příjezdu hlídky střežil. Přivolaný pyrotechnik určil, že se jedná o dělostřeleckou minu z válečného období a munici na místě zneškodnil. V souvislosti s nálezem nedošlo ke zranění osob či škodám na majetku.

ilustrační foto
Nálezy munice nejsou na našem území nikterak neobvyklé. Nejčastěji se setkáváme s pozůstatky II. světové války, výjimkou ale nejsou ani nálezy z dob I. světové války, či z války Prusko – Rakouské, nebo naopak z doby nedávno minulé – pozůstatky po činnosti a výcviku vojsk Varšavské smlouvy i naší armády…

Pro nálezy potencionálně nebezpečných předmětů platí vždy stejná základní pravidla - předmětů se vůbec nedotýkat, ihned přivolat policii a podle možností zajistit, aby se k nim nepřiblížil ani nikdo jiný. Při nedodržení uvedených pravidel by mohlo dojít k ohrožení života či zdraví osob.

21. října 2024
nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy