Osm let starý případ vyřešen, DNA potvrzena

Kriminalisté na Ústecku objasnili osm let starý případ, kdy byly nalezeny kosterní pozůstatky šestatřicetiletého cizince pohřešovaného od roku 2015. Muž zemřel po napadení, tělo bylo zakopáno poblíž obce Neznabohy. Díky genetické expertíze byla potvrzena jeho totožnost.


Kriminalisté na Ústecku úspěšně objasnili osm let starý případ po nálezu kosterních pozůstatků. Ty se ukázaly patřit šestatřicetiletému cizinci, který byl pohřešován od roku 2015. Tento muž, jak bylo zjištěno, zemřel po napadení dalším mužem v ústecké čtvrti Krásné Březno. Pachatel poté tělo převezl do lesa poblíž obce Neznabohy, kde je zakopal. Vzhledem k tomu, že podezřelý mezitím zemřel, policie plánuje případ uzavřít.

Informace o případu se dostaly na veřejnost skrze server CNN Prima News. Policie následně potvrdila, že na základě nově získaných důkazů zahájila v polovině června úkony trestního řízení kvůli podezření z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti.

Koncem června se vyšetřovací tým spolu s psovody vydal do lesa v okolí obce Neznabohy. Jak sdělila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová, speciální pořádková jednotka ve večerních hodinách narazila v hloubce zhruba dvou metrů na kosterní pozůstatky a části oblečení. Na místě pracovali kriminalističtí technici, kteří ohledali nejen tělo, ale také pečlivě zadokumentovali desítky stop.

Kosterní pozůstatky byly poté převezeny na soudní pitvu a získaný biologický materiál byl zaslán kriminalistickému ústavu do Prahy. Genetická expertíza potvrdila totožnost nalezeného a potvrdila tak závěry, se kterými kriminalisté pracovali.

Tento případ ukazuje na důležitost vytrvalosti a důslednosti kriminalistů, kteří i po dlouhých letech nepřestávají pracovat na nevyřešených případech. Výsledky vyšetřování nabízejí alespoň určitý pocit uzavření pro rodinu a blízké zemřelého, přestože spravedlnost pro oběť již nebude plně dosažitelná kvůli smrti pachatele.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy