Objasněná vloupání

CHOMUTOVSKO - Bral peníze, saxofon i rýži; Okradla kamarádku.


Objasněná vloupání CHOMUTOVSKO - Bral peníze, saxofon i rýži; Okradla kamarádku.  Několik vloupání z poslední doby, k nimž došlo v Chomutově a Jirkově, se měl podle zjištění policistů dopustit 28letý muž. Ten v současné době pobývá v Chomutově, ale stálé bydliště nemá.
Poprvé dotyčný podle dosavadních zjištění „úřadoval“ v suterénu panelového domu v Jirkově. Na začátku dubna tam měl nožem přeříznout přívodní kabel a vyřadit tak z provozu bezpečnostní kamerový systém i zvonky v domě.
O čtyři týdny později měl stejný muž během nedělního odpoledne násilím vniknout do v tu dobu zavřené restaurace v centru Chomutova a uvnitř odcizit pokladničku pro nadační fond s finanční hotovostí přesahující 10 tisíc korun. 
Jeho pozornosti neunikla o týden později ani další restaurace v chomutovském centru. Tu navštívil v době, kdy byla otevřená a v nestřežený okamžik tam měl ukrást dva pytle s rýží.
Nejcennější úlovek však ukořistil pár hodin poté. Kolem deváté večer měl za pomoci násilí odcizit z výlohy chomutovské prodejny s hudebninami saxofon v předběžné hodnotě bezmála 18 tisíc korun.
V součtu měl popsanými krádežemi dotyčný způsobit škody přesahující 30 tisíc. Celkové škody (včetně těch způsobených poškozením při vloupáních) však byly odhadnuty na 57 tisíc korun.
Podezřelý byl po vypátrání zadržen a nyní je trestně stíhán pro trestný čin poškození cizí věci a pokračující trestný čin krádeže. Okradla kamarádku Koho si pozve na návštěvu, si příště asi dobře rozmyslí 24letá žena z Chomutova. Před několika dny ji totiž v bytě na sídlišti Březenecká, kde ona sama se svolením majitele občas přespává, okradla její o rok mladší „kamarádka“.  Ta za ní do zmíněného bytu přišla na několikahodinovou návštěvu, ze které odcházela až nad ránem. Po jejím odchodu žena zjistila, že jí v kabelce chybí finanční hotovost ve výši přes 8 tisíc korun. Kamarádce tedy napsala zprávu, aby jí peníze hned vrátila, ta to však odmítla. Okradená tedy zavolala na policii. Policistům se žena ke krádeži přiznala a označila i místo v panelovém domě, kam peníze ukryla. Jeho prohlídkou se tam však již nic nenašlo. Hlídka s podezřelou, která dle vlastních slov ten den užila pervitin, provedla orientační test na drogy. Jeho výsledek byl pozitivní. Dotyčná je v současné době kvůli popsanému jednání podezřelá ze spáchání trestného činu krádeže. Protože pro podobnou trestnou činnost byla nedávno odsouzena, hrozí jí až tříleté odnětí svobody. por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 1. června 2023



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.06.2023 11:07



0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy