Nový předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser poprvé vystoupil před novináři

Na tiskovém briefingu předstoupil v úterý 18. května před novináře nový předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser.


Ve funkci nahradil Milana Hniličku, který v pondělí rezignoval z osobních důvodů. Neusser je bývalým brankářem v pozemním hokeji a před působením svazu chytal ve Velké Británii, Německu, Španělsku nebo Itálii.

„Říkám předem, že tu nejsem jako zástupce malých ani velkých sportů, ale celého sportu a zejména dětského, který v této době potřebuje pomoc. Jsem tady proto, abych sloužil českému sportu a všem, kteří sportují a chtějí se hýbat. Chci rozhýbat český sport, což beru jako prioritu a závazek nás všech,“ uvedl pro novináře Neusser.

Na setkání s médii dále řekl, že chce prostředí odpolitizovat a přijít s vizí pro sport do budoucna, kterou nyní postrádá. Konkrétnější plány by chtěl představit v následujících týdnech.

„Chci nastavit směr a věci, které budou ku prospěchu sportu, a takové principy, aby se do toho nezavlekla politika. Sport není v nejlepší kondici, tak to do toho nepatří. Mám vizi, jak malinko měnit programy. V nejbližších dnech je prioritou co nejrychleji dostat prostředky ke sportovcům a subjektům. Sportovní prostředí na to čeká, vynaložím veškerou energii, aby to bylo co nejrychleji," pokračuje Neusser.

Jako předseda NSA se Neusser už nemůže účastnit voleb o post předsedy Českého olympijského výboru, do kterých původně kandidoval. Stejně tak opouští vedení Českého svazu pozemního hokeje a odstupuje z pozice kouče reprezentace žen.

„Z této pozice můžu český sport ovlivnit více než z pozice Českého olympijského výboru, proto jsem se rozhodl pro tuto funkci. Beru to trochu jako zodpovědnost vůči sportu. Pozemní hokej je pro mě srdcová záležitost,“ dodal Neusser.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy