Nové kamery v Ústí nad Labem: Řidiči pozor, přestupky se trestají

Magistrát města Ústí nad Labem zahájil provoz automatických kamer na sledování rychlosti a semaforů na křižovatce ulic Masarykova a Štefánikova. Pokuty za přestupky budou zasílány provozovateli vozidla s povinností zaplatit do 30 dnů.


Magistrát města Ústí nad Labem oznámil, že zahajuje provoz automatických kamer pro sledování rychlosti a dodržování světelných signálů na semaforech. Nový systém bude umístěn na křižovatce ulic Masarykova a Štefánikova, včetně úsekového měření rychlosti směrem k rondelu.

Odbor přestupkových agend Magistrátu města Ústí nad Labem (dále jen 'správní orgán') zdůrazňuje, že cílem zavedení těchto kontrolních zařízení je zvýšit bezpečnost silničního provozu. Občané mohou nalézt detailní informace o kontrolních místech na webových stránkách Městské policie Ústí nad Labem. Dále budou průběžně informováni o dalších místech, kde bude systém zaveden.

Pokud dojde k překročení rychlosti nebo porušení pravidel ohledně semaforů, provozovatel vozidla obdrží výzvu k úhradě pokuty. Při obdržení této výzvy má občan zákonnou povinnost zaplatit určenou částku do 30 dnů od převzetí výzvy. Alternativně může dotyčný informovat správní orgán o totožnosti řidiče, který spáchal přestupek.

Správní orgán apeluje na občany, aby lhůty pro úhradu pokut byly dodržovány, protože pozdní platby nelze akceptovat. Pokud pokuta není uhrazena včas nebo nejsou poskytnuty údaje o řidiči, správní orgán zahájí správní řízení o přestupku proti provozovateli vozidla.

Podrobné pokyny pro úhradu pokut budou zahrnuty ve výzvě, kterou provozovatel obdrží. Veškeré otázky mohou občané směřovat na příslušná oddělení magistrátu, která budou k dispozici pro poskytnutí podpory a rad.

Doufáme, že zavedení těchto kontrolních opatření přispěje ke zvýšení bezpečnosti na silnicích a ke snížení počtu dopravních přestupků v našem městě.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy