Nahlášená střelba v Libčevsi

LOUNSKO – Zásahová jednotka zadržela 47 letého muže.


Nahlášená střelba v Libčevsi

LOUNSKO – Zásahová jednotka zadržela 47 letého muže. 

V úterý, bezmála patnáct minut po třinácté hodině, přijali policisté z lounského územního odboru oznámení o střelbě v obci Libčeves. Během několika málo minut dorazilo na místo šest policejních hlídek.

Přítomní svědci okamžitě uvedli, že slyšeli zvuky připomínající střelbu z oken bytového domu. Zároveň informovali zasahující policisty, že v domě bydlí muž, který legálně vlastní střelné zbraně. Tato informace se potvrdila, a proto zasahující policisté vyzvali vyděšené obyvatele, aby nevycházeli ze svých obydlí.

Prvosledová hlídka s balistickou ochranou se přesunula k zamčeným dveřím dotyčného a snažila se s ním navázat kontakt. Muž však nereagoval a z bytu vycházel jen hluk. Zbylé hlídky zajistily perimetr a uzavřely příjezdové cesty do tou dobou potencionálně nebezpečné oblasti. Kvůli absenci komunikace a vzniklému nebezpečí byl povolán policejní vyjednavač společně se zásahovou jednotkou krajského ředitelství.

Jelikož i přes veškerou snahu se s mužem nepodařilo navázat kontakt a panovala obava o jeho život nebo zdraví, zásahová jednotka provedla těsně před patnáctou hodinou násilný vstup do bytu. Tam zadržela 47letého muže, který měl u sebe dvě krátké střelné zbraně.

I přestože se v okolní budově našly stopy po střelách, můžeme konstatovat, že v důsledku popsané události ani při samotném zásahu policistů nebyl nikdo zraněn. Zadržený muž následně putoval do psychiatrické nemocnice a podle stanoviska odborného personálu se bude odvíjet další postup kriminalistů. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení, přičemž je situace prozatím prověřována jako výtržnictví.

27. června 2024
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy